Ce tehnici de pescuit folosesc vedetele în acest an?

Autor: Oana Iosif
Actualizat: 27 aug 2021, 11:11

Nu există niciun hobby mai interesant care să atragă vedetele mai aproape de ape – râuri, bălți și lacuri. Vara este un anotimp în care și vedetele merg la pescuit, dacă sunt pasionate de această activitate. O mulțime de vedete adoră pescuitul și îl consideră un mijloc excelent de relaxare.

Ați decis să faceți următoarea călătorie la pescuit, în această vară? Iată ce tehnici de pescuit folosesc vedetele în acest an:

  • David Beckham, fostul star de la Manchester United, Real Madrid este pasionat de pescuitul cu muște; el folosește această tehnică pe cele mai renumite râuri cu păstrăv din lume

  • Actrița Emma Wayson este o iubitoare a pescuitului încă din copilărie; ea practică mai ales pescuitul cu muște

  • Și actorul nord-irlandez Liam Neeson este pasionat de acest tip de pescuit, cu muște

  • Johnny Vegas iubește pescuitul de crap, plătică și alte specii

  • Atacantul de la Liverpool, Mo Salah, navighează cu ambarcațiunea sa și pescuiește pe Canalul Trent și Mersey

  • Tonny Hibbert își petrece în mod frecvent timpul liber pe lacurile de pescuit pentru crap, din Franța.

Indiferent de stilul de pescuit, toți oamenii care au această pasiune sunt interesați de scule profesionale de pescuit, pentru a prinde pește. Alegerea lor se face în funcție de tehnica și stilul de pescuit, dar și de speciile de pești. Cu siguranță, sculele pentru a prinde păstrăvul într-un lac ar putea fi total ineficiente pentru a prinde păstrăvul într-un râu, unde presiunea curentului este mare.

Unii pescari obișnuiesc să aibă o grijă deosebită de nălucile de pescuit. Ei le spală cu periuța și pastă de dinți, ca să strălucească ca noi. Nălucile sau lingurile sunt din alamă, cupru sau au un finisaj auriu, iar dacă în timp aspectul lor se deteriorează, pot deveni mai puțin atractive pentru pești, iar aceștia la vederea lor vor părea plictisiți.

Vedetele se distrează la pescuitul cu muscă an de an, pentru că au parte întotdeauna de momente de neuitat. Dovada sunt fotografiile și videoclipurile lor, pe care le postează pe Instagram. În imagini apar frecvent în momente deosebite, ținând un pește mare, pe care probabil tocmai l-au prins, purtând un zâmbet imens pe față și o sclipire de fericire în ochi.

Pentru multe vedete, pescuitul la muscă a devenit unul dintre cele mai plăcute și relaxante lucruri pe care le fac. Această activitate le induce o stare de liniște, calm și relaxare. Orice om se poate distra în acest fel și sta departe de agitația acestei lumi nebune, din ziua de azi.

Pescuitul la muște se poate practica în multe locuri din țara noastră, unde vă place să călătoriți. Echipamentele pentru acest hobby nu sunt foarte complicate și pot fi împachetate ușor, pentru călătorie. În acest stil de pescuit, este nevoie de strategie și cunoașterea râurilor. Pescuitul la muște se poate face și de pe o mică ambarcațiune, o barcă din lemn sau o barcă pneumatică (ori gonflabilă), care plutește în derivă, pe râu.

Pentru pescuitul la crap, se poate folosi și un sonar pescuit de pe TotalFishing.ro. În acest fel, se poate afla care este adâncimea și temperatura apei, dacă există ridicături de teren sau praguri marginale (preferate de obicei de crap), sau care este consistența substratului de pe fundul apei. Prin sonar se poate localiza chiar și peștii, după ce ați aruncat momeala într-o zonă din apă.

Pescarii folosesc la crap un tip de nadă numită boilies, care se dispersează rapid în apă și formează astfel o zonă atractivă pentru acești pești. O bună alegere sunt și boabele de porumb, care limitează pescuitul un pic mai aproape de țărm.

Pescuitul la crap devine foarte interesant mai ales dacă aveți și lansete de calitate. În prezent, există o gamă variată de echipamente potrivite și sonare cu tehnologie avansată, prin care sunt șanse mai mari să aveți succes la pescuitul de crap. Cu ajutorul unui sonar, veți putea localiza peștii, mai ales pe cei foarte mari.