Ce ținute au purtat oficialii statelor la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Vestimentația aleasă de Filip al VI-lea al Spaniei și Regina Letizia a Spaniei

Editor Web: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2024, 03:40

Vestimentația aleasă de Filip al VI-lea al Spaniei și Regina Letizia a Spaniei

Sursa: Profimedia

Un aspect important pentru o ceremonie regală este alegerea unei ținute potrivite, care să atragă atenția la eveniment. Mai jos sunt prezentate câteva dintre ținutele purtate de invitați la ceremonia care a avut loc la Londra sâmbătă.

În cadrul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea, s-a renunțat la anumite elemente tradiționale, inclusiv la cerințele stricte privind vestimentația.

Ce ținute au purtat oficialii statelor la încoronarea Regelui Charles al III-lea

La ceremonie s-a renunțat la impunerea unei ținute grandioase sau specifice evenimentului pentru participanți, toți fiind liberi să aleagă ținute lejere și relaxate.

Citește și: Meghan Markle, apariție surprinzătoare după ce a fost criticată că nu l-a însoțit pe Prințul Harry la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Unde a fost văzută soția prințului

În cadrul evenimentului au fost invitați peste 2.000 de oameni, o prezență mai mică decât la încoronarea reginei Elisabeta în 1953. Familia regală a dorit mai multă discreție și mai puțină grandiozitate, în concordanță cu timpurile actuale. Aproximativ 100 de șefi de stat au participat, inclusiv monarhi în funcție. Președintele SUA, Joe Biden, nu a fost prezent, în schimb a fost prezentă prima doamnă, Jill Biden.

Citește și: Dan Negru, mesaj fără precedent despre încoronarea Regelui Charles: „Când am avut monarhie, am urât-o”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Olena Zelenski, soția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost și ea prezentă la eveniment.

Vestimentația aleasă de Filip al VI-lea al Spaniei și Regina Letizia a Spaniei

La încoronarea Regelui Charles al III-lea au fost prezenți și Filip al VI-lea al Spaniei și Regina Letizia a Spaniei. Personalitățile regale s-au prezentat cu niște ținute impecabile, Filip al VI-lea a ales să poarte un costum de calitate negru, decorat cu elemente deosebite, totul însoțit de niște pantofi negri eleganți.

Regina Letizia a Spaniei a ales să poarte un compleu roz format dintr-un sacou decorat la piept și o fustă lungă până aproape de glezne, acestea însoțite de o pereche de tocuri tip sanda roz, un plic de aceeași culoare și o pălărie alb-crem, acoperită cu un material roz. De asemenea, Regina Letizia avea în mâini și o pereche de mănuși argintii.

Pavlos, prinț moștenitor al Greciei, a venit îmbrăcat cu un costum constituit din piese diferite: pantaloni gri de stofă cu dungi albe subțiri, pantofi negri lăcuiți, un frac negru cu decorații, o cămașă albă și o cravată albastră cu picățele albe.