Ce tip de bolnavi provoacă peste 50% din noile cazuri de Covid-19

Author: A.I.
Actualizat: 10 iul 2020, 15:20

Ce tip de bolnavi provoacă peste 50% din noile cazuri de Covid-19 Experții în medicină sunt încrezători că transmiterea coronavirusului poate fi limitată prin respectarea distanțării fizice, purtarea măștii și creșterea numărului de teste realizate.

Ce tip de bolnavi provoacă peste 50% din noile cazuri de Covid-19  Ultima dintre măsurile enumerate este cea mai importantă, conform unui cercetări recente, informează smartradio.ro/.

Un studiu realizat de o echipă de la Universitatea Yale arată că bolnavii asimptomatici sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din noile infectări.

“Rezultatele noastre indică  faptul că transmiterea virusului în faza presimtomatică și asimptomatică reprezintă mai bine de 50% din totalul de îmbolnăviri cu Covid-19”, spun autorii studiului publicat în jurnalul medical Proceedings of the National Academy of Sciences.

Pacienții presimptomatici sunt cei în cazul cărora simptomele specifice apar mai târziu în dezvoltarea bolii, câtă vreme cei asimptomatici nu dezvoltă deloc simptomele bolii Covid-19. 

Ce tip de bolnavi provoacă peste 50% din noile cazuri de Covid-19

Ce tip de bolnavi provoacă peste 50% din noile cazuri de Covid-19 

Studiul se bazează pe un model creat utilizând cercetările anterioare legate de metodele eficiente de limitare a trasmiterii virusului.

Din moment ce majoritatea cazurilor “pot fi atribuite pacienților asimptomatici sau a celor în faze presimptomatice”, spus cercetătorii. “Chiar dacă toate cazurile simptomatice ar fi izolate, pot apărea focare destul de puternice”.

Descoperirile făcute de cercetătorii de la Yale se adaugă dovezilor deja existente, care spun că asimptomaticii – pacienții care nu știu că sunt infectați și contagioși – sunt cei mai mari factori de transmitere a coronavirusului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Autorii studiului sugerează că o serie de măsuri cum ar fi creșterea semnificativă a numărului de teste și monitorizarea populației ar putea controla virusul.

Dr. Alison Galvani, coordonatoarea studiului și profesor de epidemiologie la Universitatea Yale, a spus că metodele de prevenție bazate pe simptomatologie, cum ar fi măsurarea temperaturii, nu sunt suficiente pentru a opri transmiterea virusului.

Citeste si: Testul COVID-19- testul rabdarii si al curajului! Romanii sunt hotarati sa le treaca pe toate, numai sa atinga si anul asta plajele grecesti! Cum ne primesc grecii si ce a schimbat pandemia la Grecia, aflati duminica, la "Asta-i Romania", de la 14:30!

Citeste si: Coronavirus România, 10 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi?