Ce tipuri de pantofi trebuie să conțină garderoba unui bărbat?

Author: Oana Iosif

Foarte multe persoane acordă atenție sporită alegerii hainelor, însă când vine vorba despre încălțăminte, aceasta este aleasă oarecum în grabă. Probabil ți s-a întâmplat și ție cel puțin o dată să intri într-un magazin de încălțăminte și să ieși în mai puțin de cinci minute, timp în care ai probat prima pereche care părea să corespundă cerințelor tale și pe care ai și cumpărat-o. Însă, mai mult ca sigur, ulterior ai constatat că nu este chiar o pereche de încălțăminte comodă sau calitativă și probabil ai regretat. De aceea, este important să știi cum să alegi perechile de încălțăminte care ți se potrivesc perfect și mai ales să știi ce fel de încălțăminte să ai în colecție. Pentru a evita situațiile în care nu știi cum să asortezi ținutele cu încălțămintea, îți recomandăm să citești în continuare pentru a afla ce tipuri de pantofi îți recomandăm. În plus, trebuie să știi că le poți comanda online de pe site-ul Marelbo sau le poți cumpăra direct dintr-un magazin (există minim unul în fiecare oraș din România), la prețuri imbatabile, de producător. Marelbo este un producător românesc, care se diferențiază prin încălțăminte din 100% piele naturală și care pune accent pe calitate. Acestea fiind spuse, te invităm să citești care sunt principalele tipuri de pantofi ce nu ar trebui să îți lipsească din colecție!

  1. O pereche de pantofi sport

Pantofii sport sunt de nelipsit din garderoba oricui și mai ales din garderoba unui bărbat. Avantajul acestora este că pot fi purtați cu succes atât la ținute sport, dar și la unele ținute casual. Sunt confortabili, astfel încât pot fi purtați o zi întreagă fără probleme. Totuși, ține cont că pantofii sport pentru zi cu zi, trebuie să fie diferiți de pantofii sport pentru sală sau alergat. Se diferențiază nu doar prin structura acestora, dar și prin materiale și gradul de confort oferit.

2. O pereche de mocasini

Dacă nu ai purtat până acum mocasini, este cazul să îi incluzi în colecția ta. Sunt genul de pantofi care îți răsfață picioarele datorită faptului că sunt foarte comozi și care arată foarte bine integrați în orice fel de ținută casual. Mocasinii se poartă fără ciorapi și de obicei la pantaloni cu o lungime 7/8 sau pantaloni scurți. Cel mai comun material folosit la fabricarea mocasinilor este pielea naturală întoarsă. Îți recomandăm o culoare care să se potrivească la cât mai multe ținute, cum ar fi un bleumarin sau maro.

3. O pereche de pantofi tip Oxford

Fără îndoială, pantofii tip Oxford sunt cei mai râvniți pantofi eleganti barbati. Aceștia se potrivesc atât la evenimente speciale, dar și la un costum office (bineînțeles și în funcție de culoarea acestora și de design-ul lor). Pantofii Oxford pot fi purtați atât ziua, dar și seara și este foarte important să fie fabricați doar din materiale calitative, cum este pielea naturală. Astfel, nu doar vor arăta foarte bine, dar te vei bucura de confort și protecție împotriva unor afecțiuni ale pielii și unghiilor. În plus, este cunoscut faptul că încălțămintea din piele naturală este foarte rezistentă în timp.

4. O pereche de pantofi casual

Pentru zilele în care preferi un look casual, este bine să ai la îndemână o pereche de pantofi într-o culoare natură, care să se potrivească oricărei ținute. Astfel, îți recomandăm fie o pereche de pantofi casual negri, maro sau bleumarin, pe care îi poți potrivi atât la blugi, dar și la pantaloni din bumbac, stofa sau alte materiale. Acești pantofi trebuie să fie comozi și să îți ofere un plus de încredere ori de câte ori îi porți.

În încheiere, am vrea să știm dacă tu ai în garderobă aceste tipuri de pantofi!