Ce trebui sa stii inainte sa te muti departe de oras. Cum sa ai parte de confort si de liniste adevarata

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 sep 2020, 15:00

Tot mai multi romani cauta linistea in afara orasului si aleg o casa in detrimentul unui apartament. Inainte sa faci acest pas, trebuie sa ai toate informatiile care sa te determine sa iei decizia corecta.

In afara orasului ai parte de liniste, de comunitati restranse si unite, dar si de unele inconveniente. Depinde de tine sa-ti asiguri confortul, iar daca faci alegerile potrivite vei avea parte de liniste si de un teren generos, dar si de toate utilitatile pe care le-ai avea in centrul unei metropole. Iata ce trebuie sa stii si, mai ales, de ce ai nevoie:

1. Primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul pentru a avea parte de confort

Este stiut faptul ca in unele localitati rurale, chiar si daca sunt situate la cativa

kilometri de un oras important, exista probleme cu alimentarea cu apa. Nu este nici pe departe o problema fara rezolvare, ba mai mult, s-ar putea sa fie chiar un avantaj.

Nu ai nevoie decat de un astfel de dispozitiv care se monteaza usor si repede si care iti va alimenta toata gospodaria cu apa. S-ar putea sa descoperi chiar si ca este mai ieftin decat la bloc.

El ia apa direct din panza freatica, asa ca apa care va curge la robinet va fi buna si pentru baut, pentru ca nu are clor si alte subtante de tratament, deci nu va mai trebui sa cumperi baxuri de apa imbuteliata de la magazin.

Dupa cum vezi, unele dintre ele au preturi foarte avantajoase, mai ales daca pui in balanta avantajul incontestabil pe care ti-l ofera. Din acest punct de vedere, poti spune ca ai parte chiar de mai mult confort si de o apa mai sanatoasa decat daca stai in oras.

2. Ce ai de facut daca in localitate nu exista canalizare

Problema alimentarii cu apa este dublata de cele mai multe ori de cea a canalizarii. Nici de data asta nu este vorba despre o situatie greu de rezolvat. Vei avea nevoie de o fosa septica, ce va colecta apa menajera. Trebuie sa stii, de asemenea, ca ea nu trebuie curatata decat o data la unul sau doi ani sau chiar si la perioade mai mari de timp, in cazul in care folosesti solutii de tratare si curatare.

Buna ei functionare depinde foarte mult si de specialistii cu care lucrezi, asa ca nu face compromisuri din acest punct de vedere.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3.

Cum sa faci fata unor eventuale pene de curent fara probleme

In afara orasului, penele de curent sunt mai dese si dureaza mai mult, asa ca iti pot cauza unele neplaceri, daca nu te pregatesti pentru ele. Cu un generator poti scapa de astfel de probleme si iti poti alimenta casa cu energie electrica ore intregi. Cand stai la casa, acest dispozitiv este cu adevarat util, te scuteste de griji si iti ofera independenta.

4. Ia in calcul timpul petrecut pe drum si distanta pana la cel mai apropiat magazin

Daca te muti departe de oras fara sa iti schimbi serviciul si fara sa ai posibilitatea de a lucra de acasa, e bine sa calculezi exact cat iti va lua zilnic drumul pana la birou. Celor opt ore de lucru li s-ar putea adaugat alte doua ore petrecute pe drum, dus – intors. Nu uita sa iei in calcul si distanta pana la un magazin de unde sa-ti faci cumparaturile curente. De asemenea, interseaza-te si unde este situata cea mai apropiata institutie medicala – spital/policlinica, e bine sa tii cont si de acest lucru, pentru ca pot aparea situatii in care ai nevoie de asistenta medicala.

Tu ce ai alege intre o casa cu teren mare departe de oras si un apartament in centrul metropolei?

Sursa foto: Shutterstock

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.