Viața părintelui Arsenie Boca i-a fascinat pe credincioși, fiind recunoscut pentru nenumăratele minuni pe care le-a realizat atât în perioada în care era în viață, dar și după ce a trecut la cele veșnice. Acum, mormântul lui Arsenie Boca este un loc la care creștinii merg să se roage și să caute liniște sufletească. Credincioșii nu își doresc să vină cu mâna goală la mormântul lui Arsenie Boca, iar acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le ducă la Mănăstirea Prislop.
Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca
Credincioșii merg adesea la mormântul lui Arsenie Boca pentru a căuta liniștea sufletească de care au nevoie în viața lor, dar și pentru a se ruga pentru propria persoană sau pentru persoanele apropiate. Mii de persoană ajung să se închine la mormântul lui Arsenie Boca în căutarea ajutorului acestuia sau a unei minuni care să le schimbe viața.
Persoanele ce merg la mormântul lui Arsenie Boca aduc adesea flori, mai exact crini albi, însă cel mai important lucru nu este să aducem daruri părintelui, ci să venim cu dorința de a ne schimba viața. Părintele Arsenie Boca este cunoscut pentru motivația pe care o avea în perioada în care trăia, de a învăța din păcatele noastre și a avea dorința de a ne redresa pe drumul cel bun.
„Oamenii trebuie să vină aici cu dorinţa de a-şi schimba viaţa, din răutate spre bine. Să ne punem de acord cu voia lui Dumnezeu. Părintele Arsenie Boca ne cerea să ne corectăm viaţa înspre bine. Acesta trebuie să fie scopul celor care vin aici, de a cunoaşte adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Hristos.
Mormântul lui Arsenie Boca se află la Mănăstirea Prislop
Mormântul lui Arsenie Boca se află la Mânăstirea Prislop, în satul Silvașu de Sus, comuna Silvașu de Sus, județul Hunedoara. Părintele Arsenie Boca a fost stareț la două mănăstiri pe parcursul vieții sale, mai exact la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și, apoi, la Mănăstirea Prislop.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
În luna noiembrie a anului 1948, Mitropolitul Nicolae Bălan îl transferă de la Mănăstirea Sâmbăta, la Mănăstirea Prislop, acolo unde este stareț. Ulterior, acest loc devine mănăstire de maici, iar părintele Arsenie Boca a devenit duhovnic al mănăstirii, deși în această perioadă a avut diferite întreruperi atunci când a fost arestat și anchetat.
Citește și: Cele mai frumoase mănăstiri din România
După nenumărate perioade petrecute în spatele gratiilor, părintelui Arsenie Boca i-a fost interzis să slujească la altar, însă a continuat să facă parte din lumea duhovnică prin alte căi, fiind pictor bisericesc. În anul 1984 se retrage la Sinaia, iar la data de 28 noiembrie 1989 trece la cele sfinte, la vârsta de 79 de ani. Deși a decedat la Sinaia, părintele Arsenie Boca și-a dorit să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop, potrivit doxologia.ro.