Pentru a gestiona cât mai bine pandemia de coronavirus și a nu aglomera spitalele din România, autoritățile au decis ca toți pacienții asimptomatici să se izoleze la domiciliu, starea lor de sănătate fiind monitorizată de medicii de familie.
Ministrul Sănătății a anunțat noi reguli pentru pacienții asimptomatici
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi precizări în legătură cu pacienții asimptomatici, aflați în izolare la domiciliu.
Citeste si: Medicii, alarmați: COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu
Deși noul coronavirus se poate manifesta diferit de la o persoană la alta, principalele simptome ale infecției cu COVID-19 sunt tusea seacă, febra și oboseala.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
"Evaluarea fiecărui pacient se face în funcţie de simptomatologie. În contextul în care acel pacient monitorizat prezintă simptomatologie, fiind asimptomatic până atunci, se anunţă atât DSP-ul, cât şi DSU. Noi avem foarte bine stabilite aceste lucruri, evaluarea se face prin DSU, programat şi la o radiologie şi la un computer tomograf pulmonar, deci toate sunt foarte bine stipulate. Rămâne doar ca monitorizarea să fie făcută corect pentru a nu pierde un moment în care un pacient poate decompensa." , a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit observatornews.ro.
Medicii de familie care se ocupă de monitorizarea pacienților asimptomatici trebuie să anunțe Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în cazul în care pacienții încep să se simtă rau.
Citeste si: Situație critică în România: Doctorii trec la medicină de dezastre