Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Ce trebuie să faci cu produsele ambalate în carton sau plastic după ce ajungi acasă?

Autor: B.H.

Ministerul Sănătății vine în sprijinul oamenilor cu o nouă recomandare importantă. Ce trebuie să faci cu produsele ambalate în carton sau plastic după ce ajungi acasă?

Spălatul pe mâini a devenit o obișnuință pentru toată lumea în această perioadă, iar activități ca mersul la cumpărături se desfășoară acum într-o manieră mult mai responsabilă. 

Citeste si: Cum a reacționat o polițistă atunci când a întâlnit un medic în trafic? Gestul ei a emoționat pe toată lumea!

Pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului, autoritățile vin în sprijinul oamenilor cu sfaturi esențiale în această perioadă delicată.

Ce trebuie să faci cu produsele ambalate în carton sau plastic după ce ajungi acasă?

Dacă în magazine reușesc să se protejeze purtând mănuși, întrebarea pe care și-au pus-o foarte multe persoane a fost cum ar trebui să procedeze cu alimentele ambalate imediat ce au ajuns acasă?

Citeste si: Uluitor! Cum a fost surprins un fost europarlamentar in plina pandemie de coronavirus

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Studiile au arătat că noul coronavirus rezistă pe suprafețele din plastic și inox 2-3 zile, 24 de ore pe carton și 4 ore pe cupru, astfel că este foarte important ca ambalajele să fie curățate înainte de a fi depozitate în casă.

"După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem șterge bine cu substanțe obișnuite de curățat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.Infomațiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.", au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății într-o postare pe facebook.

Citeste si: Program de lucru redus, la nivelul UE. O parte a salariului va fi susținută de stat