Ce trebuie să faci pentru a-ți afla ursitul de Sfântul Andrei? 4 ritualuri pe care fetele nemăritate trebuie să le știe

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 nov 2021, 09:16

Noaptea de Sfântul Andrei se spune că este una magică

Sursa: canva.com

De Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, se spune că fetele nemăritate își pot afla ursitul. Ce ritualuri trebuie să urmeze pentru a li se arăta în vis sortitul?

Sărbătoarea Sfântului Andrei este una care are o semnificație religioasă importantă, dar de care se leagă și o mulțime de tradiții și superstiții. Se spune că este o noapte importantă și în care se pot întâmpla o mulțime de lucruri cu adevărat magice. Ce trebuie să facă fetele nemăritate pentru a-și afla ursitul?

4 ritualuri pentru aflarea ursitului de Sfântul Andrei

Încă din cele mai vechi timpuri se crede că în noaptea de Sfântul Andrei, fetele nemăritate pot afla ce bărbat le este sortit.

Fetele care vor să afle mai repede alături de cine și-ar putea petrece întreaga viața pot pune în practică 4 ritualuri despre care se spune că sunt magice și că le pot dezvălui ursitul.

Aceste ritualuri erau puse în practică în trecut, în special în zonele rurale. În prezent, tradiția s-a mai pierdut, însă mai există domnișoare care speră ca în noaptea de Sfântul Andrei să își viseze viitorul soț.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ritualul celor 9 ceșcuțe pentru aflarea ursitului de Sfântul Andrei

Tradiția spune că fetele care vor să afle dacă se vor căsători în anul ce vine ar trebui să pună apă în 9 ceșcuțe, iar apoi să verse apa într-un vas nou,

vas pe care mai apoi să îl pună sub o icoană. A doua zi, apa din vas trebuie turnată din nou în fiecare ceșcuță. Se spune că dacă mai rămâne apă în vas, oricât ar fi de puțină, fata se va căsători. În cazul în care vasul este gol, atunci nu își va găsi sortitul nici în anul ce urmează.

Citeste si: De ce se citește Acatistul Sfântului Apostol Andrei? Cea mai puternică rugăciune care se spune pe 30 noiembrie

Turta cu apă din fântână, ritual pentru fetele care vor să își afle ursitul de Sfântul Andrei

Un alt ritual care era pus în practică pentru aflarea ursitului era cel care presupunea prepararea unei turte cu apă din fântână. Fetele nemăritate obișniau să meargă la fântână și să aducă apă pe care o foloseau pentru a pregăti o turtă. Fetele trebuiau să mănânce apoi turta și după să nu bea apă.

Se spunea că în vis va veni ursitul pentru a le potoloi setea. Dacă acest lucru nu se întâmpla, atunci înseamna că fata nu avea șanse prea mari să se mărite.

Busuioc sub pernă pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei

În ajun de Sfântul Andrei, fetele nemăritate își pun busuioc sub pernă pentru a-și afla ursitul. Se crede că făcând acest lucru, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, fetele care nu sunt măritate își vor visa alesul.

Boabe de grâu sub pernă de Sfântul Andrei

Un alt ritual vechi spune că fetele care vor să afle dacă se vor mărita trebuie să își pună sub pernă 41 de boabe de grâu. Dacă în vis va veni cineva și le va lua grâul, atunci sunt șanse foarte mari să se mărite în anul ce vine. Dacă nu visează nimic referitor la grâul pe care l-au pus sub pernă, atunci vor mai fi ceva timp singure.

Citeste si: De ce se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei. Ce să faci în noaptea în care "umblă strigoii"

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.