Dacă ai COVID-19 este foarte important să îți asiguri o resursă importantă de proteine.
Așadar, carnea se află printre alimentele de bază atunci când ești infectat cu COVID-19. Sunt, totodată, importante fructele și legumele proaspete. Carnea, fructele și legumele sunt cele 3 alimente de bază pe care trebuie să le consumi când ai COVID-19.
Cum te ajută alimentația în timpul luptei cu noul coronavirus
Alimentația este foarte importantă în timpul tratamentului pentru COVID-19. În funcție de ce mănânci sau bei vindecarea poate veni mai devreme sau mai târziu.
Este foarte importantă, de asemenea, hidratarea în timpul infecției cu COVID-19. Persoanelor care au virusul li se recomandă să consume 2-3 litri de lichide pe zi.
"Trebuie să mâncăm, cât este posibil, produse proaspete, produse proaspăt preparate, fructe, legume, ceea ce ştiam deja, poate chiar cu un exces de fructe şi legume care sunt, ştim bine, bogate şi în fibre şi bogate şi în vitamine", declara pneumologul
"Proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare, a masei slabe. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară", declara și nutriționistul Adina Rusu, citată de aceeași sursă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citeste si: A fost confirmat primul caz din România de infectare cu ciuperca neagră! Boala afectează creierul
Ce să mănânci dacă ai fost confirmat cu COVID-19
Consumați carne, fructe și legume proaspete dacă ați fost confirmați cu COVID-19. Totodată, aveți grijă să beți multe lichide și evitați alcoolul.
"Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare", precizează Adina Rusu.
În timpul infecției cu COVID-19 trebuie să evitați prăjelile, dulciurile și să nu exagerați cu sarea.
"Bineînţeles, consumul de alcool trebuie redus pe cât se poate la minim, iar datorită temperaturii care duce la deshidratare, mulţi dintre aceşti pacienţi prezentând pentru câteva zile temperatură crescută, foarte, foarte importantă este hidratarea corespunzătoare", preciza și medicul Ovidiu Popa, specializat în urgențe.