Ce trebuie să știe părinții despre hepatita severă! Iată ce precizări importante a făcut doctorul Adrian Marinescu, la Dimineața cu noi, 27 aprilie 2022!

Autor: Daniela Iliuta

Doctorul Adrian Marinescu a transmis câteva precizări extrem de importante tuturor părinților în legătură cu hepatită severă.

În ediția de astăzi a emisiunii Dimineața cu noi, Bursucu a lansat în discuție un subiect actual extrem de important și totodată îngrijorător pentru mulți părinți din România, care se tem de extinderea adenovirusului care duce la apariția hepatitei severe la copii.

Ce trebuie să știe părinții despre hepatită severă! Iată ce precizări importante a făcut doctorul Adrian Marinescu, la Dimineața cu noi

În ultimele zile s-au înregistrat circa 170 de cazuri de hepatită severă la copii în întreagă lume. În aproximativ 70 cazuri dintre cele 170 raportate în toată lumea, s-a constatat prezența adenovirusului F41. Recent, medicul Adrian Marinescu a transmis câteva lămuriri cu privire la această afecțiune considerată una misterioasă, apărută al copii.

"Dacă markerii pentru virusurile hepatice clasice ies negativi trebuie luate în calcul adenovirusurile!", a

spus medicul Adrian Marinescu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În această dimineață, Bogdan, reporterul emisiunii Dimineața cu noi, a ajuns la Institutul Matei Bals, acolo unde l-a întâlnit pe Dr.

Adrian Marinescu, pe care l-a întrebat ce înseamnă acest virus si să ofere tuturor părinților noi lămuriri in ceea ce priveste această afecțiune hepatică.

"Despre care spunem foarte des că e misterioasă! Cred că mai degrabă ne-am gândi la alte lucruri care să fie îmbrăcate în mister! Deocamdată știm că sunt cazuri izolate, aș spune nu rare, ci foarte rare! Și ar trebui să știm că dintre cele aproximativ 200 de cazuri de la nivelul mapamondului, mare parte sunt forme ușoare sau medii, adică un numari mic au ajuns la transplant hepatic! A fost un singur

deces, deci nu ar trebui să intrăm în panică, asta este clar! Nu știm care este cauza! Nu știm exact care e mecanismul! Ne gândim că este un adenovirus! Dar atenție, adenovirusurile sunt oricum lângă noi! Sunt aproximativ 49 de tipuri care pot afecta omul și să dea răceli banale, să dea pneumonie, infecții urinare și așa mai departe!", a spus medicul Adrian Marinescu.

Citeste si: Ce este hepatita acută severă care afectează copiii. Ministerul Sănătății confirmă primul caz la un copil din România

Citeste si: Primul caz de hepatită din cauze necunoscute a fost depistat la o fetiță în vârstă de cinci ani. Câte cazuri au fost găsite până la acest moment în Europa