Ce trebuie să știi despre meseria de model de videochat înainte de a te angaja în această industrie?

Author: Oana Iosif

Ai aflat din presă, de pe rețelele sociale unde reclamele curg cu duiumul sau de la o prietenă că poți câștiga mulți bani ca model de videochat și te-ai gândit să-ți încerci și tu norocul în această industrie? Ei bine, indiferent dacă ai sau nu experiență considerăm că ai luat o decizie foarte bună, dar pe de altă parte, există câteva lucruri pe care ar fi bine să le cunoști despre videochat înainte de a începe să cauți un studio la care să te angajezi.

#1 Primul pas începe de la studioul potrivit

Șansele tale de succes cresc foarte mult dacă alegi din start un studio de videochat care să-ți ofere un mediu prielnic pentru dezvoltarea ta ca model. Bineînțeles, poți reuși și în cadrul unui studio mai slab sau chiar și pe cont propriu, dar acest lucru necesită mai mult efort și oboseală din partea ta. Și dacă există variante, de ce să nu-ți canalizezi energia pe care o ai către lucruri mai constructive? Studiourile de videochat profesionale, pe lângă faptul că îți pun la dispoziție toată infrastructura de care ai nevoie pentru a oferi persoanelor care te contactează prin intermediul platformelor de videochat cele mai bune experiențe de care ești capabilă, te ajută și prin sesiuni de training specializate, create anume pentru tine. Un astfel de studio este chattitude.ro, iar beneficiile pe care ți le oferă pot reprezenta pentru tine, un model la început de drum un start bun în carieră.

#2 Trebuie să-ți placă să faci videochat ca să câștigi mult ca model

Îți place să cunoști oameni noi? Ești o fire vorbăreață și comunicativă? Ai idei originale atunci când vine vorba despre petrecerea timpului liber? Ești creativă și deschisă la minte? Atunci s-ar putea să-ți placă și să faci videochat și chiar să ajungi un model de top cu puțin efort și imaginație. Cele mai bine plătite modele din această industrie povestesc tot felul de experiențe, unele hazlii, altele cu adevărat provocatoare. Așa că dacă îți place să te joci și nu spui niciodată nu când vine vorba de ceva nou, cu siguranță vei ajunge unul dintre ele.

#3 Vor exista și clipe dificile dar poți să treci peste orice

Meseria de model de videochat nu este doar lapte și miere, așa cum nici cea de doctor, avocat sau profesor nu este un drum presărat cu flori la tot pasul. Este greu uneori să fii model de videochat, dar în același timp și foarte satisfăcător dacă ești pregătită să treci peste greutăți și să privești fiecare greșeală sau provocare ca pe o oportunitate de a evolua. De exemplu, ca model de videochat te vei confrunta cu multe preconcepții. Videochatul încă este considerat un subiect tabu, chiar și în România, cu toate că într-o țară relativ mică avem mai mult de 2000 de studiouri active. Dar dacă te informezi din surse de încredere și citești câtuși de puțin despre ce înseamnă cu adevărat meseria de model de videochat, vei lfi pregătită să dai un răspuns inteligent la fiecare provocare și poate chiar să schimbi părerea interlocutorului tău.

#4 Videochatul este o industrie foarte competitivă

La orice oră din zi sau din noapte accesezi o platformă de videochat, vei vedea cum zeci de modele își așteaptă rândul pentru a vorbi în privat cu unul dintre membrii acestora. De ce în privat? Simplu! Pentru că doar conversațiile private se plătesc, iar show-urile gratuite, cele pe care le poți urmări accesând platformele de videochat fără să-ți scoți cardul din buzunar, nu sunt altceva decât o momeală pentru vizitatori. Deci, ca model de videochat ar fi bine să știi cum să procedezi ca să atragi atenția celor care te privesc și să-i convingi că merită să plătească pentru a vorbi cu tine. Nu este simplu, dar nici imposibil și dacă îți faci temele dinainte și te gândești la câteva activități, cu siguranță membrii platformelor de videochat se vor strânge roi în dreptul canalului tău.