Ce trebuie să știi despre piața locurilor de muncă din București

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 iul 2022, 18:20

București este, fără îndoială, cel mai important centru economic al țării noastre. Aici vei găsi cele mai multe firme si afaceri, indiferent de dimensiunea acestora.

Având o populație de peste 1.8 milioane de locuitori, Bucureștiul se regăsește în categoria marilor orașe europene. Acest statut este demonstrat atât de economia bine pusă la punct a orașului, cât și de diversitatea lucrurilor care pot fi făcute în oraș.

Dacă vrei să te muți în capitală, acest articol este pentru tine. Vei găsi aici câteva motive pentru care Micul Paris este unul dintre cele mai tari orașe din țară, dar și o oferta variata de locuri de muncă în București. În același timp, dacă ești deja locuitor al capitalei, dar nu ai găsit încă un loc de muncă, acest articol te va ajuta să te decizi.

Viața culturală

Deși pandemia a scăzut puțin numărul activităților culturale desfășurate în capitală, multe localuri au început ușor-ușor să se redeschidă. Fie că ești fan al muzicii clasice, fie că adori muzica rock, în București se vor desfășura întotdeauna concerte și festivaluri. De asemenea, orașul se poate lăuda cu cele mai interesante teatre și expoziții de artă. Din acest punct de vedere, doar Sibiul se mai poate lăuda cu astfel de evenimente artistice și culturale.

Ce ar fi viața fără distracție?

Toată lumea cunoaște faptul că București este capitala României atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere al vieții de noapte.

Orașul este extrem de cunoscut în Europa pentru petrecerile extraordinare care se desfășoară în cluburile de noapte. Majoritatea cluburilor se află în apropierea Parcului Herăstrău. Pe lângă acestea, bucureștenii au parte de o diversitate culinară extraordinară - restaurante cu specific italian sau chinezesc , chiar și restaurante cu preparate 100% tradiționale românești.

În plus, capitala se poate mândri cu cele mai faine sky baruri - pub-uri în care poți servi un prânz pe cinste admirând întregul oraș de la câteva zeci de metri distanță.

Ce joburi interesante pot găsi în București?

Industria serviciilor este extrem de vastă în capitală. Toți cei 1.8 milioane de oameni au nevoie de diferite servicii, unele mai importante decât altele.

1.   Cafenele, baruri, cazinouri

Existența unei vieți de noapte foarte active implică, fără îndoială, și cazinourile. Acestea au un profit extraordinar în fiecare noapte. De aceea, poți găsi foarte ușor un loc de muncă în cazino - barman, chelner sau alte joburi aferente. Acestea sunt plătite foarte bine, întrucât profiturile cazinourilor le permit să le ofere angajaților salarii atractive.

De asemenea, dacă te plimbi câteva minute prin oraș este imposibil să nu dai de vreo cafenea. Fiecare are specificul ei și astfel vei găsi cu ușurință un loc în care să te potrivești, în funcție de oamenii cu care vrei să interacționezi și de mediul de lucru.

2.   Servicii de transport

Fiind un oraș foarte mare, transportul a devenit o necesitate pentru populație. Mijloacele de transport în comun au devenit din ce în ce mai pustii, iar taxiurile și-au recăpătat locul fruntaș în capitală. Serviciile precum Uber sau Bolt pot fi considerate drept potrivite ca locuri de muncă în București pentru cei care au placerea condusului. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația din magazinul de aplicații și să urmezi instrucțiunile pentru a deveni șofer cu acte în regulă. Avantajul unui asemenea job este reprezentat de lejeritatea programului - muncești când ai chef, deoarece ești plătit pe cursă. Poți chiar să ai un alt job principal și să prestezi servicii de transport în timpul liber pentru a beneficia de un venit în plus.

3.   Industria IT

Zona IT este în continuă dezvoltare atât în București, cât și în alte orașe mari ale țării. Această industrie este foarte cunoscută și apreciată datorită faptului că se poate lucra de acasă. În principiu, ai nevoie de un laptop conectat la internet și de câteva cunoștințe în domeniu.

Programatorii sunt la mare căutare atât pentru joburi de acasă, cât și pentru munca la birou. Cele mai căutate limbaje de programare sunt, în acest moment, Python, Java și C++.

Merită să muncești în București?

Cu siguranță da! Fiind cel mai mare și cel mai dezvoltat oraș din România, există foarte multe locuri de muncă în București. Oricine își poate găsi un job care să-l satisfacă atât financiar, cât și profesional. Pe lângă locul de muncă în sine, orașul este foarte animat, lucru care este la mare căutare mai ales în rândul tinerilor dornici de distracție și de experiențe noi.

 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.