Ce trebuie sa stii inainte sa rezervi un zbor cu escala

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 10 sep 2020, 08:40

Multi dintre oameni tind sa creada ca daca pleci cu anumita companie aeriana intr-o anumita destinatie, este bine sa te intorci cu o alta comanie de zbor deoarece sunt ore diferite de plecare si aterizare si ai o experienta noua, cu o noua firma de zbor.

Acelasi caz este si in cazul escalelor, cand aterizezi intr-o anumita destinatie si trebuie sa pleci inspre alta noua, se schimba si comania de zbor. Total gresit. De ce? Imediat aflam prin intermediul urmatoarei afirmatii:

De ce este bine sa ai toate zborurile pe acelasi boarding pass.

Este bine si in acelasi timp foarte recomandat sa ai toate zborurile pe acelasi boarding pass din mai multe motive, principalul motiv este acela ca daca ai mai multe zboruri pe boarding pass-uri diferite si un zbor are intarizere te supui unui mare risc de a pierde urmatorul zbor. De aceea daca ai toate zborurile pe acelasi boarding pass si unul dintre acestea intarzie, compania fie trebuie sa te astepte pentru inbarcare, vina fiind a lor cu privire la intarziere, fie acestia sunt obligati prin lege sa iti plateasca despagubire pentru anulare zbor, iar in cazul in care compania refuza sa iti ofere compensatii pentru intarzierea zborului, puteti sa duceti cazul mai departe pentru ca sunt puse in joc drepturile dvs de cetatean european cu drept de zbor. Daca nu stiti cum puteti duce un caz mai departe, puteti sa ii contactati pe cei de la air claim care vor lupta pentru drepturile dvs.

Deci, tragand o concluzie, sa ai toate zborurile pe acelasi boarding pass te scapa de un dezavantaj foarte mare, acela de a ramane o perioada destul de mare in pana, in aeroport. Tot acest boarding pass iti poate asigura si o conpensatie de zbor intarziat in cazul in care unul dintre zborurile trecute pe el este intarziat sau anulat din diferite motive.

 

 

Taguri: