Ce trebuie să verifici atunci când achiziționezi electronice second hand

Author: Ana Filip
Actualizat: 18 mai 2023, 10:09

Cu siguranță te-ai gândit la un moment dat să cumperi un electrocasnic second hand. Fie că a fost vorba despre un telefon, calculator sau alt aparat, ți-ai pus niște semne de întrebare cu privire la ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi un electrocasnic la mâna a doua. Mai jos, vei găsi o listă cu 4 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când cumperi un electrocasnic second hand.  

 Iată cele 3 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când achiziționezi un electrocasnic second hand!

1. Urme de contact cu lichide

Atunci când vine vorba de un aparat electronic, contactul acestuia cu lichide poate fi dăunător pentru funcționarea corectă a dispozitivului. Telefoanele mai vechi care puteau fi deschise avea un senzor de umiditate al cărei culoare normala era albă. Dacă acesta avuseseră contact cu un lichid culoarea lui devenea roz. La telefoanele noi, poți observa dacă acesta a fost scăpat în apă prin simpla verificare a difuzorului. Difuzorul unui telefon este foarte sensibil, iar contactul cu apa îi afectează buna funcționare a acestuia. De asemenea, dacă pe ecranul dispozitivului există pete de culoare, există posibilitatea ca acel telefon sau laptop să fi avut contact cu un lichid.

2. Șocuri mecanice

Șocurile mecanice sunt importante doar atunci când vine vorba de telefoane, deoarece display-ul acestora se poate crăpa și telefonul nu va mai funcționa corect. Atunci când vine vorba de alte electronice sau electrocasnice, șocul mecanic nu este irelevant deoarece un impact nu poate avea impact asupra bunei funcționări a dispozitivului. Dacă vrei să achiziționezi un laptop sh, pe interlink.ro, găsești o gamă variată și diversificată de laptopuri la mâna a doua. Atunci când vine vorba de un laptop, buna funcționare a acestuia se poate verifica prin rularea unor programe complexe precum un joc video, deschiderea mai multor tab-uri în același timp și instalarea softurilor speciale pentru verificarea stării componentelor.

3. Factura de achiziție

Atunci când achiziționezi un dispozitiv electronic de pe site-urile de anunțuri, verifică dacă acestea vin împreună cu factura de achiziție. Pe factura de achiziție este trecută data reala a cumpărării și numele persoanei care a cumpărat acel dispozitiv. De asemenea, optează pentru dispozitivele care se află încă în perioada de valabilitate a garanției deoarece în cazul unui defect, costul reparație va fi suportat de către compania de la care a fost cumpărat acel aparat electronic. Un alt aspect important este legalitatea tranzacției, deoarece, există posibilitatea ca aparatul pe care îl cumperi să nu fie al persoanei de la care achiziționezi acel bun.

Achiziționarea electrocasnicelor second hand este metoda prin care poți economisi bani și ajuta mediul înconjurător în același timp. Chiar dacă un laptop, telefon sau cuptor cu microunde a fost folosit, asta nu îi va afecta performanțele sau durabilitatea. Cum semiconductorii încep să aibă un cost din ce în ce mai ridicat, prețul pe care îl vei plăti pentru telefonul tău va fi și el mai mare. Alege să achiziționezi aparate electronice second hand pentru un viitor sustenabil și pentru contribui la scăderea poluării la nivel mondial.