Ce utilizatori au nevoie in continuare de panoul de control intr-un plan de gazduire VPS?

Author: Oana Iosif

Panourile de control au capatat o popularitate foarte mare in web hosting, datorita functiilor pe care le ofera utilizatorilor. Totusi, atunci cand treci pe un plan de gazduire VPS, este nevoie sa achizitionezi o licenta pentru a mentine serviciul activ in continuare. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Care sunt avantajele unui panou de control pe serverele virtuale?

Desi serverele VPS sunt usor de gestionat, aceasta procedura necesita unele cunostinte tehnice de baza. Asadar, daca nu esti familiarizat cu domeniul, panoul de control poate fi foarte util pentru a compensa lipsa de experienta. Cu ajutorul sau, poti modifica fisierele de pe website, sa gestionezi adresele de email si sa accesezi bazele de date intr-un mod mai simplu. Pentru cei care stiu deja cum se administreaza un server virtual, panoul reprezinta doar un bonus si nu este o necesitate.

Acesta te va ajuta sa economisesti timp, dar poti efectua schimbarile dorite si prin intermediul protocolului SSH sau prin accesul root complet de pe serverul de gazduire VPS. Printr-un panou ai si posibilitatea de a instala diverse aplicatii sau de a face configurari mai rapid.

Cum te ajuta un panou de control atunci cand esti dezvoltator web?

Daca te ocupi cu dezvoltarea aplicatiilor, atunci probabil lucrezi direct in codurile sursa si stii cum functioneaza limbajele de programare. In acest caz, un panou de control te-ar putea ajuta sa-ti creezi site-ul dorit mai usor. Acelasi principiu este valabil si pentru agentiile de web design sau pentru cei care vor sa construiasca o prezenta vizibila pe un plan de gazduire VPS pentru clienti.

Un panou de control permite un nivel de flexibilitate mai mare asupra setarilor PHP si il poti folosi pentru a spori nivelul de securitate si pentru a stabili permisiunile de acces si restrictiile pentru fiecare cont. Suita de protectie poate include si instrumente precum integrarea directa activa sau filtrarea mesajelor de tip spam.

De ce sa utilizezi cPanel?

In momentul in care achizitionezi un plan de hosting de la un brand stabil pe piata, este important sa decizi si ce fel de sistem de operare doresti. Windows nu dispune de panou de control, acest serviciu fiind disponibil doar in cazul unui server dedicat. Pe de alta parte, sistemele de operare Linux pot fi insotite de cPanel. Acest panou vine la pachet cu o interfata simpla, in care sectiunile sunt grupate de sus in jos, fara sa existe un meniu lateral. Cu toate acestea, se pot afisa informatii cu privire la nivelul de performanta, trafic si alte date ce te vor ajuta in etapa de analiza si crestere a site-ului web.

Cat costa un panou de control intr-un plan de gazduire VPS?

Conform ofertei listate de compania THC.ro, un plan de hosting VPS cu cPanel pe un sistem Linux incepe de la 29,95 €/luna si poate ajunge pana la 89,95 €/luna. Pretul este influentat de procesor, memoria RAM si celelalte resurse puse la dispozitie. Daca alegi sa achizitionezi un pachet fara panou de control, acesta costa intre 14,95 € si 74,95 €/luna. Gandeste-te la motivele pentru care sa incluzi sau sa excluzi acest serviciu si vei putea lua decizia potrivita intr-un timp mai scurt!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.