Ce va face David Popovici după retragerea din activitate: „Un centru de dezintoxicare real pentru toate adicțiile”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 19 sep 2024, 15:34

Popovici și-a exprimat dorința de a lansa două proiecte importante, pe care le vede necesare pentru a menține sănătatea românilor în țara noastră, atât fizică, cât și psihică

Sursa: Facebook

David Popovici, campion olimpic la 200 de metri liber la ediția din 2024, și-a dezvăluit recent planurile pentru viitorul său după ce va încheia cariera de înotător.

Popovici și-a exprimat dorința de a lansa două proiecte importante, pe care le vede necesare pentru a menține sănătatea românilor în țara noastră, atât fizică, cât și psihică. Unul dintre obiectivele sale principale este acela de a facilita accesul copiilor la sport, în special la înot, oferindu-le atât infrastructura necesară, cât și susținere profesională de calitate.

Cel de-al doilea proiect vizează un centru pentru dezintoxicare, pentru a ajuta românii cu adicții extrem de periculoase.

Citește și: Cum arăta și ce poreclă avea David Popovici în copilărie. Detalii mai puțin știute

Un centru de dezintoxicare „real” și un centru sportiv modern și accesibil pentru toți copiii

Totuși, pentru ca aceste proiecte să devină realitate, Popovici a subliniat că este necesar sprijinul statului.

Primul pe listă ar fi un centru de dezintoxicare „real”, care să vină în ajutorul persoanelor cu adicții periculoase, cum ar fi consumul de alcool, droguri sau dependența de jocuri de noroc.

„Sunt două businessuri pe care aş vrea să le fac după ce mă retrag. Mi-ar plăcea să existe la noi în țară, nu știu cât e de posibil să vină din domeniul privat toate fondurile, e nevoie și de ajutorul statului, un centru de dezintoxicare real, pentru că nu avem un centru și un program real, pentru cei cu adicții grele sau ușoare, fie că e vorba de jocuri de noroc, băutură, droguri.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Mi-ar plăcea să mă ocup de aşa ceva, să ajut, e foarte important, nu se vorbeşte mai deloc la noi în ţară, şi sunt foarte mulţi oameni afectaţi.

Cei mai mulţi pleacă din ţară pentru astfel de dependenţe, pentru că sunt centre mai bune în Europa, dar nu toată lumea are fonduri. Şi mi-aş mai dori să avem cât mai puţin copii înecaţi la mare în fiecare an,” a declarat David Popovici, potrivit news.ro.

Deși își dorește să creeze centre sportive moderne și programe accesibile pentru toți copiii, el recunoaște că pentru a avea un impact real la nivel național, este nevoie de colaborare cu autoritățile și de susținere financiară din partea statului.

„Mi-ar plăcea să am bazinul meu, fundaţia mea, sî învăţ copiii să înoate, să ştie să nu se înece, să se poate duce la mare, la ştrand şi părinţii să nu stea cu stresul că îi ia un val. Astea sunt două idei, două drumuri pe care vreau să le urmez în viitor”, a mai spus acesta.

David Popovici, recunoscător pentru sprijinul venit din partea familiei

Modest, dar recunoscător pentru ceea ce a dobândit, David Popovici spune că nu ar fi reușit o astfel de performanță la nivel mondial dacă nu avea persoanele potrivite alături. Potrivit acestuia, pe lângă muncă li determinare, e nevoie de iubire și sprijin din partea celor dragi.

„Mă consider unul dintre cei norocoşi, am avut alături de mine familie, prieteni, colegi, parteneri, colaboratori. Ei m-au ajutat să ajung omul care sunt şi de care sunt destul de mândru. Întrebarea pe care mi-o pun şi al cărei răspuns încerc să-l găsesc este dacă a meritat tot efortul să ajung unde sunt: Ok, sunt primul şi al treilea la probele la care am evoluat. Acum înţeleg că deşi a fost greu, cu siguranţă a meritat. Din nou, nu contează cât de talentat eşti, nu ai cum să reuşeşti fără oamenii potriviţi, fără sprijin”, a mai spus campionul olimpic, potrivit aceleiași surse.