Ce vârstă are Șerban Huidu și care este meseria de bază a cunoscutului realizator de televiziune

Author: Amalia Georgescu

Șerban Huidu, realizator TV

Sursa: instagram Șerban Huidu

Șerban Huidu este realizator de radio și televiziune, chiar dacă, în realitate, acesta s-a pregătit pentru o altă meserie. Iată ce vârstă are Șerban Huidu și în ce domeniu și-a terminat studiile.

Șerban Huidu a devenit celebru după ce, ani la rând, a prezentat o emisiune de satiră în care ironiza vedetele din România care făceau diferite greșeli de exprimare în momentul în care apăreau la TV. Iată cine este, de fapt, Șerban Huidu, ce vârstă are și ce studii are. 

Cine este și ce vârstă are Șerban Huidu? 

Șerban Huidu, cunoscut în spațiul public din România, s-a născut pe 16 iulie 1976, în București.

Realizatorul de radio și televiziune are 46 de ani, iar în anul 2023 urmează să împlinească vârsta de 47 de ani. Șerban Huidu s-a bucurat de popularitate în perioada în care, alături de Mihai Găinușă, a prezentat o emisiune de satiră. Ulterior, în anul 2014, Mihai Găinușă a decis să pună punct acestui proiect, astfel că s-a retras din emisiune.

Șerban Huidu și-a început cariera în mass-media încă din perioada în care era student.

Primul său job a fost la un post de radio din București, acolo unde a lucrat pentru o perioadă de șase luni, fără să fie plătit. În anul 1995 a fost angajat la un al post de radio, iar din 1997 a început să prezinte o emisiune de satiră la radio, emisiune în care îi ironiza pe politicienii de la acel moment. Ulterior, emisiunea a intrat și pe TV și s-a bucurat de un real succes vreme de mai mulți ani.
Șerban Huidu a lucrat o lungă perioadă de timp alături de Mihai Găinușă, cel care i-a fost coleg atât la radio, cât și la TV. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce studii are Șerban Huidu? 

Deși a cochetat cu mass-media încă din facultate, Șerban Huidu nu are studii în jurnalism, ci s-a pregătit pentru un domeniu complet diferit.

Mai exact, cunoscutul om de radio și televiziune a absolvit Facultatea de Economie Generală din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București. După terminarea facultății, Șerban Huidu nu a profesat niciodată în domeniul economiei, ci și-a construit o carieră în radio și televiziune.

Care sunt momentele care i-au marcat viața lui Șerban Huidu? 

În viața personală a lui Șerban Huidu au existat două momente de cumpănă, ambele având un impact puternic asupra realizatorului de radio și televiziune.

Primul a fost accidentul petrecut în anul 2010. Șerban Huidu a suferit o accidentare gravă la schi, moment în care a fost internat în Spitalul Universitar din Innsbruck, Austria, cu hemoragie craniană. Medicii au reușit să îi salveze viața lui Șerban Huidu, însă la un an distanță, în octombrie 2011, realizatorul TV a fost din nou în mijlocul unui scandal de proporții după ce a provocat un accident rutier pe DN1 în care și-au pierdut viața 3 persoane.
Acestea au fost cele două momente care i-au marcat viața lui Șerban Huidu, după cum va mărturisi și în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. 

„Accidentele mele m-au făcut, poate, să nu mai fiu atât de incisiv(…). La tribunal, eu nu am pledat nevinovat, eu am pledat vinovat (…). Mai ales, după accidentele mele, au fost situații în care m-am gândit bine dacă pot să merg mai departe sau nu”,  va dezvălui Șerban Huidu.

Ediția „40 de întrebări cu Denise Rifai” în care este invitat Șerban Huidu va fi difuzată la Kanal D duminică, 29 ianuarie 2023, de la ora 22:00. 

Citește și: Șerban Huidu, mărturisiri tulburătoare la 12 ani de la accidentul în care au murit 3 persoane. „Eu am pledat vinovat”