Asrăzi, 3 mai 2022, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a fost prezentată expertiza tehnică de circulație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni acum patru luni, de un agent de poliție. Conform raportului inițial al Poliției, polițistul inculpa t „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul în care a lovit-o pe fată, și circula cu viteză.
S-a aflat cu ce viteză circula agentul Constantin Popescu în momentul în care a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni
Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani, în luna ianuarie, circula, pe bulevardul Laminorului din București, cu o viteză de 88 km/h, conform raportului final, finalizat de expertul specializat în circulația rutieră, potrivit Libertatea, citată de B365. Viteza stabilită oficial se încadra în jurul celei estimate la momentul producerii accidentului de către anchetatori, respectiv 80 km/h.
„Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 din București, când o mașină de poliție a lovit două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni. Raisa, una dintre ele, a decedat pe loc, iar Maria a fost rănită și a avut nevoie de o operație la piciorul drept.
Constantin Popescu, inculpatul, în vârstă de 30 de ani, a fost cercetat, inițial, sub control judiciar pentru ucidere din culpă și nu a fost reținut.
Pe 9 februarie, avocatul Adrian Cuculis a spus că s-ar putea ca polițistul Constantin Popescu, ucigașul Raisei, să fie arestat cu suspendare.
Pe 21 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care se ocupă de dosarul accidentului, au declarat că proba cu testul poligraf pentru polițist nu a fost acceptată. Pe 6 aprilie, polițistul a scăpat de controlul judiciar.