Ce vor face elevii în perioada în care vor fi închise școlile? Măsurile luate în mai multe unități de învățământ

Author: B.H.

Pentru a evita ca numărul persoanelor infectate cu coronavirus să crească, autoritățile au decis ca începând de miercuri, 11 martie, și până pe 22 martie, toate școlile și liceele să se închidă. Ce vor face elevii în toată această perioadă?

Închiderea școlilor și liceelor este o măsură impusă de autorități pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului, dar ca îi afectează pe părinții care lucrează și nu au cu cine să își lase copiii. 

Citeste si: Cei mai vulnerabili! Ce boli preexistente aveau italienii ucisi de coronavirus

Ce vor face elevii în perioada în care vor fi închise școlile?

În toată această perioadă în care unitățile de învățământ vor fi închise, anumite cadre didactice s-au gândit că ar fi util ca elevii să nu își iasă din ritm, Ministerul Educației încurajând cursurile ținute prin intermediul tehnologiei. Astfel, elevii de la mai multe școli vor primi în continuare teme, iar cursurile se vor ține pe grupurile de Whatsapp sau pe Facebook. Chiar dacă aceste cursuri nu vor înlocui orele obișnuite, iar elevii vor recupera materia imediat ce se vor întoarce la școală, lecțiile realizate online vor avea rolul de a menține o legătură între elevi și cadrele didactice.

Citeste si: Alexandru Rafila: "Si cei cu un sistem imunitar foarte bun pot suferi leziuni pulmonare din cauza coronavirusului"

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, amânate din cauza coronavirusului

Închiderea școlilor din cauza coronavirusului duce la modificarea calendarului simulărilor pentru examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Astfel, simulările se vor amâna până la o dată ce va fi comunicată ulterior, iar aceeași măsură se va aplica și în cazul tuturor activităților extrașcolare.

În plus, în ceea ce privește înscrierile penttru clasa pregătitoare, acestea vor continua și în perioada următoare, însă se vor face în spațiul online, urmând ca validarea înscrierii să aibă loc imediat după deschiderea școlilor.

Citeste si: Accident teribil: patru camioane s-au lovit pe o autostradă din Ungaria. Un șofer român de TIR a murit