Ce vor face parintii care se intorc la munca dupa 15 mai, daca nu vor avea cu cine sa lase copiii?

Author: L.S.

Presedintele Iohannis a venit cu o solutie pntru parintii care nu au cu cine sa isi lasa copiii, dupa 15 mai, cand se vor intoarce la munca.

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi, 28 aprilie, prima conferință de presă de la începutul epidemiei de coronavirus. El a venit cu o soluție pentru părinții care se întorc la muncă după încetarea stării de urgență și nu vor avea cu cine să își lase copiii, care în mod evident nu se mai întorc la școală.

Ce soluție are președintele pentru părinții care se întorc la muncă din 15 mai

Klaus Iohannis a decis ca șolile să se redeschidă abia în luna septembrie, iar cursurile din acest an școlar să continue online. În acest context, există foarte mulți părinți care nu au cu cine să își lase copiii atunci când se vor întoarce la muncă, odată cu ridicarea stării de urgență. Întrebat ce soluții are pentru toți acești părinți, președintele a răspuns:

„Există legea care permite unui părinte să stea acasă.

Cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar ce problemă ar avea dacă copilul ar veni bolnav de la școală? Ar fi mult mai complicat. Această lege sprijină practic părinții, fiecare familie va găsi o soluție în speranța că această criză nu va dura prea mult.”
, a precizat președintele Iohannis.

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Iohannis: 15 mai nu înseamnă reîntoarcerea la normalitatea pe care am cunoscut-o

Citeste si: Nelu Tătaru: "Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecin virusul"

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre măsurile de relaxare: ''Dupa 15 mai NU vom putea parasi localitatea''