Ce vor pune romanii pe masa de Paste: cozonac cu nuca si cacao sau panetone italienesc?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 sep 2020, 21:00

Tanti Ileana pregateste cozonaci de cand se stie, iar gustul i-a cucerit nu numai pe copii si nepoti, ci si pe vecinii din cinci sate.

In Bucuresti, un cofetar profesionist ne dezvaluie reteta italieneasca: timpul de dospire este mult mai lung. Putem sa spunem ca incepe azi si termina maine.

E foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Odata asezate in bol toate ingredientele, doamna Paula se apuca de treaba.

Ne intoarcem pe plaiuri moldovenesti, unde tanti Ileana framanta de zor. Dupa ce-a fost batut bine, aluatul trebuie sa se odihneasca.

Dupa cateva ore de mesterit, tanti Ileana e pregatita sa aseze aluatul in forma.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai are o ora pana cand impletitura traditionala va intra in cuptorul incins.

Pentru panetone, drumul pana la aragaz e ceva mai lung.