Ce ziceti de aceasta mancare traditionala? Ati gusta asa ceva?

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.D.
Actualizat: 14 iul 2022, 02:45

O reteta pentru o delicatesa din Groenlanda, cu un gust mai putin obisnuit pentru europeni.

Locuitorii din Groenlanda, un teritoriu insular care apartine de Regatul Danemarcei, obisnuiesc sa manance kiviak, o delicatesa traditionala. Kiviak reprezinta pinguni pusi la fermentat in burta unei foci. Procedeul tehnic este urmatorul: o foca cat mai mare ca volum se goleste in interior de tot continut pana nu mai ramane decat pielea si grasimea. Asta dupa ce a fost prinsa si ucisa, se intelege de la sine.

In interiorul focii se introduc apoi piguini de talie mica, dupa care se toarna grasime de foca.

Continutul este golit de aer, dupa care se lasa undeva la fermentat timp de sapte luni. Kiviak ar insemna pasare fermentata. Pinguinii se introduc intacti, adica cu tot cu blana, cioc, gheare, etc. Dupa sapte luni, se scot si se curata de balana, dupa care se mananca. Suna ciudat, dar acest fel de mancare este considerat o delicatesa!


##GALLERY234##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

 

Taguri: