Sunt multe considerente pe care trebuie să le pui pe lista de dorințe atunci când alegi o perdea. De exemplu, ar trebui să iei în considerare ce fel de calitate a luminii doreșți. Dacă îți doreșți o atmosferă relaxantă și însorită, folosește la maxim lumina naturală cu perdele ușoare din tul. De asemenea, un reprezentant de seama pentru prospețime și modernitate, bumbacul trece mai bine de lumină dacă este folosit fără căptușeală.
Vrei să găsești o alternativă la familiarul tul alb, care poate că nu este tocmai pe gustul tău? Tulul în carouri roșu-alb, albastru-alb sau alte astfel de combinații, îndeplinește și el aceeași funcție. Oricare dintre aceste combinații adaugă un pic de viață și culoare mediului înconjurător, protejându-ți în același timp intimitatea. Preferi o lumină caldă chiar și în cele mai întunecate momente ale iernii? Perdelele galbene sunt ceea ce ar trebui să alegi!
Vrei mai multă intimitate decât îți poate oferi o perdea. Draperiile și jaluzelele oferă intimitate atunci când este necesar și lasă lumina naturală să între în casa ta dacă sunt strânse sau ridicate. În plus, există nenumărate opțiuni de țesături care le transformă în articole decorative. Gândește-te numai la draperiile elegante și nobile din catifea sau brocart. Cât despre perdele, dantela este una dintre cele mai decorative dintre țesăturile transparente sau semi-permeabile. Sunt mai eficiente atunci când sunt folosite ca perdele drepte.
Țesăturile pentru perdele sunt produse în multe culori, modele și texturi. Fii îndrăzneț și creează combinații neașteptate. De exemplu, poți crea un aspect interesant și stratificat prin aplicarea unei combinații de perdele și draperii, una din muselină și cealaltă din bumbac. Combinația inteligentă de perdele și jaluzele oferă un stil dramatic și un control flexibil al luminii. Pentru a accentua o perdea dintr-o țesătură simplă, poți aplică anumite adăugări de material textil cu model sau bucăți colorate în partea de jos. Sau, alege un aspect atemporal pentru o perdea în culori alb-negru, adăugând niște elemente roșii. Dacă dorești o perdea inedită, jaluzele deosebite, draperii unice și sisteme de prindere deosebite, atunci apelează la https://www.maradydesign.ro/. Pentru un efect strălucitor și luxos, alege mătăsurile care sunt reflectorizante și tactile.
Cum alegi perdelele pentru un living stilat?
Dacă sufrageria ta este mică sau înălțimea tavanului este joasă, alege perdele în culori solide. Astfel, înălțimea tavanului va fi percepută că fiind mai normală. Pentru un tavan prea înalt, desigur, alegerea va însemna perdele și draperii în culori mai deschise.
Ar trebui să efectuezi alegerea draperiilor după ce ai făcut selecția fotoliilor, canapelei și a mobilierului. Atenție și la culoarea parchetului, a culorii în care este zugrăvit peretele și a tapetului. Ar fi o greșeală să alegi o culoare a perdelei în același ton atunci când încerci să creezi un echilibru. Nu funcționează niciodată alegerea ton pe ton când vorbim de pereți, parchet și perdele sau draperii. Asigură-te că alegi o nuanță mai deschisă sau mai închisă dintre aceste culori. Utilizează perdele simple când ai ales canapele cu model și perdele cu model când ai canapele simple.
Ce perdele și draperii alegi pentru dormitor?
Aceleași reguli se aplică, în mare parte, și dormitorului. Un singur lucru trebuie însă specificat. Dacă alegi perdele deschise la culoare, caută draperii sau jaluzele mult mai închise, care să se asorteze cu restul încăperii. De ce? O draperie închisă nu va lăsa lumina să pătrundă atunci când vrei să dormi o oră în plus dimineața sau când lângă locuința ta se află acel hotel cu firma luminoasă care te deranjează nespus.
Tipuri de perdele în fucntie de țesătură
Perdele de bumbac: Desigur, acestea nu sunt din bumbac 100%. Este vorba despre o țesătură de bumbac, care este modelată prin coaserea pe revers cu țesătură de mătase. Astfel, materialul capătă efect de prelucrare. Se micșorează la spălat la temperaturi ridicate, este rezistentă la călcat, iar dacă este colorata trebuie să nu o speli la temperaturi înalte. Este flexibil, rezistentă la frecare și impact. Rezistența culorii la spălare nu este mare și este predispusă la șifonare.
Perdele de in: Se spală întotdeauna manual și cu apă rece, nu se usucă la mașina centrifugă și nu se spală cu apă foarte fierbinte. Tendința de a se încreți este foarte mare. Această țesătură este rezistentă la călcare. Este moale la atingere, rezistentă la murdărie.
Perdele de mătase: Nu pot fi spălate într-o mașină de spălat cu centrifugă și la temperaturi foarte ridicate. În cazul petelor încăpățânate, este necesar să consulți un specialist. Ar trebui să fie călcate la temperatură scăzută și fără abur. Sunt rezistente, foarte ușoare, moi și plăcute la atingere. Rezistența culorii este mare. Este sensibil la agățare.
Perdele din tul: Perdelele din tul sunt perdele concepute folosind țesături cu textură fină precum organza, voile, tergal, perdele din tul, in, mătase, poliester. Se spală ușor și se usucă rapid.
Draperii de catifea: Este o țesătură moale care conferă un aspect frumos, lăsând fibrele materiei prime să acopere suprafața de țesut într-o anumită lungime în timp ce sunt atinse. Această țesătură este țesută cu nailon, lână, bumbac sau mătase. Este perfectă dacă o asociezi cu perdele de mătase sau din tul. De asemenea, acestea izolează foarte bine căldura.