Cea mai bună cafea boabe: sfaturi pentru o ceașcă de neuitat

Author: Oana Iosif

Ca să alegi cea mai bună cafea boabe, trebuie să cunoști câteva dintre secretele acestei băuturi îndrăgite. Sarcina nu este ușoară având în vedere că există pe piață o mulțime de branduri și de sortimente, însă vei învăța treptat care este produsul potrivit pentru tine. Poate că nu vei avea norocul să îl descoperi din prima, dar cu siguranță sfaturile de mai jos te vor aduce tot mai aproape de el.

Fie că adori să îți începi diminețile cu o ceașcă de cafea energizantă ori preferi să îți reîncarci bateriile după prânz, este esențial să știi să alegi cea mai bună cafea boabe. Citește recomandările de mai jos și află cum poți să prepari o ceașcă de cafea de neuitat atât pentru tine, cât și pentru cei dragi. 

Ghidează-te după preferințele tale 

Există patru tipuri principale de cafea -  Arabica, Robusta, Liberica și Excelsa. Primele două sunt cele mai cultivate și apreciate la nivel mondial atât pentru gust, cât și pentru aromă. Cafeaua arabica are o aromă fină  și gust fructat, ușor acid, în timp ce cafeaua robusta este mai intensă, mai bogată în cofeină și cu un gust mai amar. Testează și descoperă care sunt preferințele tale. Dacă îți este greu să alegi, poți miza pe mixurile dintre tipurile de boabe. 

Tipul de prăjire, calea spre cea mai bună cafea boabe

Diferența dintre cea mai bună cafea boabe și una mediocră constă în tipul de prăjire și procedeul folosit. Această etapă poate fi clasificată în trei tipuri: prăjire ușoară (Light Roast), prăjire medie (Medium Roast) și prăjire intensă (Dark Roast). 

La prăjirea ușoară boabele sunt mai deschise, au o aciditate mai mică, iar aroma este mai delicată. La prăjirea medie boabele au o culoare brună, crește nivelul acidității, iar gustul devine mai puternic. După prăjirea intensă boabele au o culoare brun-închis, cafeaua este mai consistentă, dar aroma este ușor mai slabă.

Este bine să cunoști caracteristicile fiecărui grad de prăjire pentru a alege cea mai bună cafea boabe pentru tine. Cafeaua prăjită mediu este preferată de cei care adoră aromele de ciocolată ori caramel, în timp ce cafeaua prăjită intens este pentru cei care preferă un gust dur și amărui. 

Ține cont de cantitatea de cofeină

Boabele de cafea robusta sunt varianta potrivită pentru tine dacă îți place cafeaua mai puternică, dar și mai amară la gust. În timp ce cafeaua arabica are mai puțină cofeină în compoziție. Cantitatea de cofeină este determinată și de tipul de prăjire. Spre exemplu, cu cât boabele sunt mai prăjite, cu atât scade nivelul de cofeină. Așadar, dacă ești în căutarea unui conținut mai mare de cofeină, mizează pe boabele de robusta ușor prăjite. 

Cafeaua boabe este recunoscută pentru aroma și gustul puternice care nu se diminuează ușor după deschiderea ambalajului. Măcinate cu puțin timp înainte de a prepara cafeaua, boabele eliberează o savoare inconfundabilă. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.