Cele mai bune camere IP sunt produsele din categoria camere Hikvision, sunt versatile, rezistente şi cât mai sigure posibil la atacurile externe, totuşi un model care conţine toate aceste caracteristici poate costa şi foarte mult, dar dispozitive mai puţin versatile şi mai specifice pot fi suficiente pentru a vă rezolva problemele, precum şi mult mai ieftin. Există camere IP pentru a fi utilizate în aer liber, altele care funcţionează conectate la electricitate, altele care pot fi alimentate doar cu baterii reîncărcabile.
Cum se alege o cameră IP
Există trei caracteristici principale ale unei camere IP: prima este legată de caracteristicile tehnice, cum ar fi senzorul utilizat, tipul obiectivului şi dimensiunea mediului pe care îl pot acoperi cu o simplă fotografie; a doua şi a treia sunt legate de conexiunile acceptate şi de caracteristicile prezente. Dacă pentru specificaţiile tehnice este posibil să se stabilească calitatea unei camere într-un mod obiectiv, în al doilea caz nu este aşa, deoarece disponibilitatea unei tehnologii de conectare poate interesa unii utilizatori, dar poate fi total inutilă pentru alţii.
Caracteristici tehnice
Acestea sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le luaţi întotdeauna în considerare înainte de a cumpăra camere IP Hikvision:
- Calitatea şi formatul imaginii - înainte de a efectua o achiziţie, evaluaţi cu atenţie calitatea imaginilor captate de cameră IP. Pe cât de evident, camerele cu rezoluţie HD (1280 × 720 pixeli) oferă o claritate mai mare a filmărilor, dar când viteza ADSL-ului dvs. nu este cea mai interesantă, poate fi mai înţelept să optaţi pentru o cameră IP cu rezoluţie mai mică (de exemplu, 640 × 480 pixeli) ale căror imagini necesită o lăţime de bandă mai mică pentru a fi transmise de la distanţă. Apropo de calitatea fotografierii, este important şi formatul în care sunt capturate imaginile. Camerele IP accepta în general formatele H.264, MPEG4, MJPEG şi JPEG (fotografie), care oferă diferite rapoarte de compresie. În general, formatul care oferă cel mai bun raport între greutatea şi calitatea fişierelor este H.264. De asemenea, acorda atenţie cadrelor pe secundă de fotografii
- Senzori - înregistrarea este pornită automat în acele camere care sunt echipate cu detectare a mişcării, adică un senzor care detectează mişcările din zona monitorizată şi avertizează utilizatorul (prin e-mail sau prin notificare pe smartphone-ul/tableta lor) despre ceea ce se întâmplă. Camerele IP echipate cu senzori PIR în infraroşu pasiv pot detecta intruziunile chiar şi în condiţii de lumină slabă.
- Încadrarea şi raza de acţiune - în ceea ce priveşte „raza” camerei, trebuie să ştiţi că există camere IP statice (adică cu încadrare fixă), robotizate care se pot deplasa de la distanţă şi PTZ (Pan-Tilt -Zoom) care, pe pe de altă parte, poate fi deplasat uşor orizontal şi vertical sau mărit pe zona încadrată. Alternativ, există camere Fisheye (ochi de peşte) care pot oferi o vedere de 360 ° a camerei în care sunt amplasate.
- Audio - în ceea ce priveşte sectorul sunetului, este recomandabil să optaţi pentru camere cu sunet bidirecţional, care vă permit să ascultaţi ce se întâmplă în zona monitorizată şi, în acelaşi timp, să comunicaţi prin dispozitiv folosind microfonul computerului său telefon mobil.