Cea mai buna reteta de chiftelute de post! Nici nu zici ca nu au carne

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 14 nov 2018, 17:42

Acum ca a inceput postul Craciunului, va prezentam cea mai buna reteta de chiftelute de post.

Ingrediente:

200 g soia granule 

1 frunza dafin 

4 catei de usturoi 

5 linguri de faina 

2 linguri de ulei de masline extravirgin 

3 linguri apa minerala 

100 g pesmet 

sare 

piper 

Mod de preparare:

Pune la fiert soia in apa cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Adaugă in apa şi o foaie de dafin si doi catei de usturoi. 

Lasa soia sa se raceasca, apoi adauga peste restul de usturoi, bine pisat, faina, uleiul de masline, apa minerala si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o farfurie intinsa adauga pesmetul. Formeaza bile din compozitia obtinuta si trece-le prin pesmet apoi prajeste-le in baie de ulei incins.

 

Taguri: