Cea mai delicioasă rețetă de biscuiți fragezi cu ciocolată. Istoria biscuiților care se întinde pe o perioadă de 2.500 de ani

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 ian 2024, 02:45

Fie că îi preferați lângă o ceașcă cu cafea sau să îi consumați ca atare, biscuiții sunt cel mai ușor de pregătit și au o istorie care se întinde pe o perioadă de 2.500 de ani.

Sursa: pexels.com

Fie că îi preferați lângă o ceașcă cu cafea sau să îi consumați ca atare, biscuiții sunt cel mai ușor de pregătit și au o istorie care se întinde pe o perioadă de 2.500 de ani.

Pentru că vă plac biscuiții, indiferent cum doriți să îi serviți, noi vă arătăm cea mai bună și ușoară rețetă, dar înainte de a-i savura puteți citi o parte din istoria acestui desert căutat în întreaga lume.

Citește și: Cea mai bună rețetă de amandină. Gustul copilăriei într-o rețetă ușor de realizat

Istoria biscuiților

Zahărul a apărut în reţetă mult mai recent, întrucât ingredientul este relativ nou în bucătăria europeană, dar bisuiții au o istorie mai lungă și provin din Europa.

În China se găteau sub forma de bao bing, iar bucătarii Orientului Mijlociu făceau cataif (astăzi o fastuoasă şi delicioasă prăjitură). În picturile tombale ale faraonului Ti din a V-a dinastie egipteană se poate vedea un patiser care aţâţă focul unde se coc nişte prăjituri.

Totuși, istoricii nu au reușit să se pună de acord asupra originii biscuiților. Unii susțin că primii biscuiți ar fi apărut în China, în urmă cu 10.000

de ani, în vreme ce alții sunt de părere că asirienii sunt cei care au inventat acest desert. Totuși, prima dovadă arheologică în acest sens plasează apariția biscuiților în jurul anului 2500 î.e.n. Iar asta, după ce un grup de arheologi a descoperit, pe unul dintre pereții unui mormânt egiptean, un desen care arăta cum câțiva egipteni supravegheau un cuptor în care erau pregătiți biscuiți.

Grecii le-au oferit biscuiţilor arome care i-au inspirat pe cofetarii romani.

Se spune că în Evul Mediu, în timpul Cruciadelor, în biscuiţi au început să se amestece aromele Orientului (anason sau chimion), iar marginile lor au început să fie canelate, aducându-l la forma cunoscută şi astăzi. Din secolul al XVII-lea, cofetarii au început să amestece cacao, vanilie sau nucă de cocos cu aluatul biscuiţilor şi este momentul în care banalul biscuit a dat naştere galaxiei de prăjiturele, pişcoturi, langues de chat, paleuri, sărăţele, pretzel (sau bretzel), foietaje cu brânză brie, albastră sau straturi de cremă de vanilie ornată cu un fruct confiat, adică toate acele bunătăți care fac din desert, pentru mulţi,
cel mai delicios şi important fel de mâncare. Pe scurt galette, prăjiturile rotunde şi plate (mult mai complexe, desigur, decât biscuiţii, dar rude îndepărtate şi mult-îndatorate acestora) pe care francezii le-au adus la perfecţiune.

Citește și: Rețetă de cozonac care se desface felii ca la mama acasă

Rețetă de biscuiți fragezi cu ciocolată

Ingrediente:

- 120 gr unt la temperatura camerei

- 75 gr zahăr brun

- 75 gr zahăr alb

- un ou

- o linguriță de extract de vanilie

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

- 180 gr faină albă

- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

- 150 gr ciocolată neagră

- ¼ linguriță de sare pentru aluat

- ½ linguriță de sare pentru topping

Mode de preparare:

Înainte de a începe, încălzește cuptorul la 180 de grade.

Toacă mărunt ciocolata cu ajutorul unui cuțit.

Amestecă untul cu zahărul alb și zaharul brun, cu un mixer, timp de 5 minute, până obții o cremă lucioasă.

Adaugă vanilia și oul și mai mixează 20 de secunde.

Adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, ¼ linguriță de sare și ciocolata. Păstrează câteva bucăți mai mari de ciocolată pentru a o așeza deasupra biscuiților.

Amestecă ușor aluatul cu o spatulă, până când devine omogen.

Porționează aluatul cu o lingură pentru înghețată sau o lingură normala. Așază biluțele formate de aluat pe o tavă cu hârtie de copt.

Peste fiecare bucată de aluat se pun 2-3 bucăți de ciocolată și câțiva fulgi de sare.

Bagă tava în cuptor și coace biscuiții timp de 10-12 minute, până când se rumenesc ușor. Trebuie să aibă marginile întărite, dar în mijloc încă să fie moi.

Sursă: historia.ro