Cea mai gustoasă friptură de Crăciun. Tot ce trebuie să ştii ca să iasă o friptură perfectă

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 19 iul 2022, 14:20
Friptura de porc de Crăciun.

Friptura de Crăciun este unul dintre cele mai importante preparate pregătite de sărbători, aşa că, trebuie să fie şi cea mai gustoasă.

De sărbători există o serie de pereparate culinare care nu pot fi ratate, unul dintre acestea este friptura de porc din ziua de Crăciun.

Cea mai gustoasă friptură de Crăciun

Friptura de porc este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Nu degeaba românii sărbătoresc Ignatul pe 20 decembrie, cu 5 zile înainte de Crăciun, fiind cea mai importantă tradiţie.

Ei bine, este foarte important cum alegeţi carnea pentru friptură, la fel de importantă este şi metoda de preparare.

Cum se prepară friptura perfectă de sărbători

Secretul unei fripturi fragede şi suculente constă în marinarea cărnii. În trecut acest procedeu era folosit pentru conservarea cărnii, însă, astăzi se foloseşte pentru a o frăgezi şi pentru a-i da mai multă aromă.

Marinarea se poate face în 1-2 ore şi până la 24 de ore, la rece. În multe preparate din bucătăria tradiţională, carnea este asezonată şi fragezită prin marinare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Atunci când faceţi o marinadă este foarte important să încorporaţi în lichidul respectiv toate condimentele şi legumele, omogenizaţi, abia apoi puneţi bucăţile de carne, având grijă să fie bine acoperite cu lichid.

Dacă procesul de marinare este unul mai lung, întoarceţi din când în când carnea pe fiecare parte.

Citeste si: Cum se prepară corect sosul bearnez

Ce trebuie să folosiţi pentru ca friptura de porc să iasa excelentă

Petru ca friptura de porc să iasă un adevărat deliciu trebuie să folosiţi, cimbru, rozmarin, maghiran sau salvie.

Salvia are un miros puternic şi contrabalansează grasimea cărnii. Carnea de porc de obicei se marinează în vin, în care se poate adăuga şi puţin oţet din vin, pentru a fi mai fragedă.

Pentru carnea de porc este nevoie de sare din belşug, piper negru boabe sau măcinat, usturoi, ienibahar boabe, dar se pot adăuga şi foi de dafin. Pentru cei care nu au nimic împotriva muştarului îl pot adăuga în marinadă.

Citeste si: Masa de Craciun mai saraca pentru multi romani! Ce se intampla cu pretul carnii de porc din cauza pandemiei?