Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 02:10

Aceasta prajitura este perfecta pentru weekend, asa ca iti recomandam sa o incerci cat mai repede.

 

Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!
Aceasta prajitura este perfecta pentru weekend, asa ca iti recomandam sa o incerci cat mai repede.
INGREDIENTE
Foi
3 oua
7 lg miere
1 cana nuca macinata
1/2 cana zahar
1 lgt bicarbonat nestins
3 cani faina
Crema:
1 cana zahar pudra
1 pachet unt
1 cana lapte
4
lg.gris
esenta de vanilie
un borcan gem: caise, prune, capsuni
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi:
Foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina+ bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la rece pt cca 30 min.
Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.
Citeste aici continuarea!

INGREDIENTE
Foi
3 oua
7 lg miere
1 cana nuca macinata
1/2 cana zahar
1 lgt bicarbonat nestins
3 cani faina

Crema:
1 cana zahar pudra
1 pachet unt1 cana lapte
4 lg.grisesenta de vanilie
un borcan gem: caise, prune, capsuni

MOD DE PREPARARE RETETA
Prajitura in foi:

Foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul.

Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina+ bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece pt cca 30 min.

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor.
Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Citeste aici continuarea!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”