Cea mai gustoasa reteta de caltabos: ca sa iti iasa, trebuie sa faci asta!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 14 iul 2022, 06:50

Caltabosul este o specialitate preparata din maruntaie de porc.

Spre deosebire de lebar, caltabosul contine si diferite maruntaie si orez, iar retetele difera de la o regiune a tarii la alta.

Secretul pentru un gust deosebit este dat de alegerea condimentelor si de echilibrul dintre organele de porc si grasimea pe care o contine.

Iata care sunt ingredientele necesare:

2,5 kilograme maruntaie de porc (ficat, rinichi, splina, inima) 250 grame carne grasa de porc 700 grame ceapa alba 1 cana mare de orez 4 foi de dafin 1 capatana de usturoi curatata 1 lingura rasa nucsoara macinata 1 lingura rasa boabe

de ienibahar macinat 100 grame untura de porc mate de porc bine spalate sare piper negru macinat 1 lingura piper boabe.

Citeste mai mult pe Kfetele.ro.