Dacă vrei să gătești cea mai delicioasă carne la garniță, trebuie să ții cont de acest secret pe care multe gospodine îl utilizează.
Ingrediente pentru carne la garniță
Pentru a prepara carnea la garniță, ai nevoie de următoarele ingrediente (măsurate pentru patru persoane):
- 5 kg carne macră (poate să aibă și puțină grăsime)
- 3 kg cârnați preparați în casă
- untură
- câteva boabe de ienibahar
- usturoi
- piper
- sare
Înainte să gătiți carnea de porc, trebuie să o țineți la garniță pentru aproximativ patru zile.
Carnea de porc se taie cubulețe ca pentru tochitură, dar se poate tăia și mai mare. Peste carne se varsă o lingură de sare, după care treceți la cârnați. Tăiați cârnații, apoi prăjiți ambele cărnuri în untură, dar separat.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Cum să prepari cele mai bune sarmale cu care să îți uimești musafirii la masa de Crăciun
Carnea de porc tăiată cubulețe se prăjește la foc mic, în untură, și se adaugă mirodeniile. Același lucru se face și cu cârnații. Din când în când, se adaugă apă, până când se gătesc complet cărnurile.
Se păstrează untura în care s-au prăjit carnea de porc și cârnații.
După ce ați gătit complet și cârnații, și carnea de porc, luați un recipient și puneți un strat de carne, apoi unul de cârnați și tot așa. Turnați untura în care ați prăjit totul peste carne.Puteți să folosiți borcane de sticlă, recipiente de plastic sau vase de lut.
Pe măsură ce mâncați bucățile de carne din vas, trebuie să completați cu untură.