Cea mai gustoasă rețetă de carne la garniță! Familia va fi uimită de gustul delicios al preparatului

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 sep 2022, 02:15

Cea mai gustoasă rețetă de carne la garniță! Familia va fi uimită de gustul delicios al preparatului

Sursa: Captură YouTube

Unul dintre cele mai iubite preparate care se pun pe masa de Crăciun este carnea la garniță. Se prepară ușor și uimește pe toată lumea cu cât este de delicioasă!

Dacă vrei să gătești cea mai delicioasă carne la garniță, trebuie să ții cont de acest secret pe care multe gospodine îl utilizează.

Ingrediente pentru carne la garniță

Pentru a prepara carnea la garniță, ai nevoie de următoarele ingrediente (măsurate pentru patru persoane):

  • 5 kg carne macră (poate să aibă și puțină grăsime)
  • 3 kg cârnați preparați în casă
  • untură
  • câteva boabe de ienibahar
  • usturoi
  • piper
  • sare

Înainte să gătiți carnea de porc, trebuie să o țineți la garniță pentru aproximativ patru zile.

Carnea de porc se taie cubulețe ca pentru tochitură, dar se poate tăia și mai mare. Peste carne se varsă o lingură de sare, după care treceți la cârnați. Tăiați cârnații, apoi prăjiți ambele cărnuri în untură, dar separat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum să prepari cele mai bune sarmale cu care să îți uimești musafirii la masa de Crăciun

Carnea de porc tăiată cubulețe se prăjește la foc mic, în untură, și se adaugă mirodeniile. Același lucru se face și cu cârnații. Din când în când, se adaugă apă, până când se gătesc complet cărnurile. 

Se păstrează untura în care s-au prăjit carnea de porc și cârnații.

După ce ați gătit complet și cârnații, și carnea de porc, luați un recipient și puneți un strat de carne, apoi unul de cârnați și tot așa. Turnați untura în care ați prăjit totul peste carne.

Citeste si: Secretele celui mai bun TIRAMISU pentru masa de sarbatori! Iata care sunt trucurile folosite de marii cofetari!

Puteți să folosiți borcane de sticlă, recipiente de plastic sau vase de lut.

Pe măsură ce mâncați bucățile de carne din vas, trebuie să completați cu untură.