Cea mai importantă lecție învățată de Piero Ferrari: „Viitorul este acum și tu poți să-l schimbi”. Ce dezvăluie moștenitorul imperiului Ferrari

Author: Diana Ghita
Actualizat: 10 ian 2024, 14:29

Pierro Ferrari povestește detalii din viața lui

Sursa: Life

Pierro Ferrari a fost invitat în cadrul unui interviu televizat, unde a făcut multiple dezvăluiri despre primul său loc de muncă și despre lecțiile de viață învățate.

Piero Ferrari este moștenitorul imperiului Ferrari. Deși s-a născut într-o familie foarte înstărită, acesta și-a început cariera de jos, ca orice alt muncitor obișnuit.

Ce dezvăluie moștenitorul Ferrari

Bărbatul nu a primit un tratament preferențial din partea tatălui său, Enzo Ferrari, fiind introdus în firma familiei pe un post obișnuit, unde nu primea mai mult de 80.000

de lire italiene.

Tatăl afaceristului a făcut acest lucru pentru a le dovedi angajaților că fiul lui este pe picior de egalitate cu ei, începând de jos, cu un salariu de bază. 

„La început a fost 80.000 de lire italiene. Salariul meu, cât a trăit tata, a fost tot timpul mai mic decât nivelul de responsabilitate. A fost o lecție pentru mine, dar a arătat și celorlalți angajați că nu primesc un tratament special sau un salariu special”,  a

povestit Piero Ferrari, la Digi24.

Acesta și-a început activitatea în firma Ferrari ca angajat la fabrica din Maranello, din dorința bunicii sale. Acolo, el avea responsabilitatea de a analiza piesele stricate și de a consemna erorile, pentru a nu mai fi repetate în procesul de fabricație. Astfel, bolizii Ferrari erau îmbunătățiți constant.

Citește și: Cine este românca care i-a furat inima miliardarului de la Ferrari: ”Era clar că nu o să mă duc acasă să mă îndrăgostesc” N-o să-ți vină să crezi ce mașină au ales pentru deplasările din România

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Care este cea mai importantă lecție deprinsă de Piero Ferrari

Prin intermediul acestui loc de muncă, Piero a învățat una dintre cele mai importante lecții din viața lui, întrucât, dacă înveți din propriile greșeli, te vei îndrepta către un viitor strălucit.

„Primul loc de muncă a fost în 1965, la Maranello. M-am angajat în noiembrie, pentru că în octombrie a murit bunica mea, mama tatălui meu.

Ea i-a scris tatălui meu că ar vrea ca Piero să lucreze la Maranello, să lucreze cu el acolo. Tatăl meu, luna următoare, m-a adus la Maranello. În prima zi, m-a dus într-o sală mare și mi-a arătat arhiva.

Mi-a spus că este plină de piese stricate de la mașini de curse. Mi-a zis să fac un raport pentru toate piesele stricate, ca să țin minte greșelile făcute.

Fiecare piesă stricată erau o cursă pierdută. Și m-am apucat de treabă.

Tot timpul îmi zicea că trecutul este scris și că trebuie să ținem minte din trecut doar greșelile făcute. Viitorul este acum și tu poți să schimbi viitorul. Prezentul este doar o zecime de secundă”,  a dezvăluit Piero Ferrari.

La scurt timp, a venit și primul lui salariu. Însă, bărbatul nu a apucat să se bucure de bani, întrucât i-au fost furați chiar din sertarul în care îi ținea, după ce și-a lăsat camera nesupravegheată, cu geamul deschis.

„Am ținut primul salariu într-un sertar din camera mea. Am lăsat o fereastră deschisă când am ieșit la cină cu mama mea, iar un hoț a venit și mi-a luat salariul”,  adaugă moștenitorul imperiului Ferrari, conform sursei citate.

Citește și: Viața extraordinară a lui Enzo Ferrari. Steven Knight va face un serial despre celebrul pilot