Cea mai lunga zi din an pentru cei doi CANDIDATI la PRESEDINTIE, dar si pentru cele doua formatiuni politice pe care le-au reprezentat

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:47

16 noiembrie, cea mai lunga zi din an pentru Klaus Iohannis si Victor Ponta! Iata filmul unei zile tensionate, care i-a dus pe cei doi protagonisti prin emotii si trairi intense!

16 Noiembrie, ziua in care romanii au fost chemati sa-si aleaga viitorul presedinte. Cel care va fi, de altfel, si presedintele Uniunii Europene in 2019.

Ora 19.30. La sediul Partidului Social- Democrat, toti jurnalistii asteapta stafful de campanie, in frunte cu Victor Ponta. Numai ca se lasa asteptati. In curtea PSD, doar jurnalistii freamata de nerabdare, in frig. Altii au intrat intr-o camera unde numarau minutele pana cand se vor inchide urnele si vor aparea primele rezultate.

De cealalta parte, cam la aceeasi ora, sediul ACL este si el asediat de jurnalisti. Cu totii il asteapta pe Klaus Iohannis. Prima aparitie a unui oficial care l-a sustinut pe Victor Ponta, cu o jumatate de ora inainte de 9! Tariceanu ajunge primul la sediul partidului. Este insotit de fiul sau.

Aproximativ 15 de minute mai tarziu, vine si Mircea Geoana la sediul PSD. Nu are amintiri prea placute din campania precedenta, cand a pierdut, la mustata, alegerile prezidentiale in fata actualului presedinte, Traian Basescu.

In curtea ACL, jurnalistii, inca, asteapta! Deocamdata, niciun oficial al dreptei nu-si face aparitia. In curtea PSD, aproape de ora 21, ajunge, in sfarsit, si candidatul stangii. Desi este zambitor, Victor Ponta este retinut in declaratii. La aproximativ aceeasi ora ajunge si candidatul ACL, Klaus Iohannis, la sediul din Modrogan. Optimismul i se citea pe chip!

Imediat, la ora 21, vin primele rezultate neoficiale ale alegerilor, toate bazate pe exit-pollurile comandate de televiziuni.

Doua dintre ele il dau drept castigator pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, in timp ce celelalte doua, pe candidatul stangii, Victor Ponta. Diferentele sunt destul de mici. Klaus Iohannis era vazut drept castigator de sondajele IRES si CURS AVANGARDE. Ambele il creditau pe primarul Sibiului cu aproximativ 51%. In schimb, premierul Victor Ponta era castigator in celelalte doua sondaje, ale CSCI si Sociopol, difuzate de RTV si Antena 3.

##VIDEO127080##

La scurt timp dupa anutarea rezultatelor partiale ale exit-poll-urilor, in curtea PSD ajunge si Ion Iliescu.

Retinut, deloc zambaret, nu discuta nimic cu jurnalistii. Primul PSD-ist care iese la declaratii este Liviu Dragnea. Candidatul Victor Ponta nu a vrut sa dea ochii cu presa in primele minute dupa anuntarea exit-pollurilor.

Cam la aceeasi ora, bucurie mare in tabara Aliantei Crestin Liberale! „ Dragi romani, ati fost niste eroi astazi! Votul a decurs fenomenal! O prezenta enorma, astazi la vot! Va multumesc tuturor ca ati iesit sa votati presedintele Romaniei! ”, a declarat Iohannis.

Intre timp, apare si o prima declaratie a lui Victor Ponta, numai ca, in scris, pe o retea de socializare: „ Le multumesc tuturor romanilor care au venit la vot. Poporul are intotdeauna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis si l-am felicitat pentru victorie. Ne vom face intotdeauna datoria, pentru ca suntem o tara democratica ”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

In jurul orei 10 seara, amaraciunea se citea pe fetele celor care ieseau din sediul PSD! Putin dupa ora 22, Victor Ponta isi

face, in sfarsit, aparitia. Cu o declaratie surpriza! Nimeni nu s-ar fi gandit ca premierul isi va recunoaste infrangerea atat de devreme:

In primul rand, vreau sa le multumesc tuturor romanilor care au venit, in seara aceasta, la vot. Sa spun ca poporul are intotdeauna dreptate! L-am sunat pe domnul Iohannis, l-am felicitat pentru victorie. Si eu, si colegii mei, cat timp vom fi in pozitii publice, ne vom face datoria fata de tara .”

Imediat, Victor Ponta a parasit valvartej sediul PSD. De cealalta parte, Klaus Iohannis a parasit si el sediul ACL, numai ca destinatia a fost cu totul alta: Piata Universitatii. Alte mii de romani din toata tara au iesit pe strazi pentru a-si exprima bucuria pentru rezultatul alegerilor.

Multumiti ca primarul orasului lor va ajunge presedintele Romaniei, sibienii au iesit pe strazi. La aflarea primelor rezultate ale exit-pollu-rilor, aradenii au iesit si ei in strada. Unii s-au prins în hora iar altii au cantat imnul.