Cea mai lunga zi pentru Gigi Becali. Latifundiarul a asteptat cu sufletul la gura si cu Biblia in mana decizia judecatorilor de la Tribunalul Constanta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

De mai bine de zece ore acestia analizeaza pe toate partile variantele ca Gigi sa fie sau nu un om liber.

Gigi Becali a ispasit 2 treimi din pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare timp in care a facut de toate numai sa fie iertat ca de mantuit are grija Dumnezeu! Spasit si tacut, Gigi Becali si-a facut aparitia la Tribunalul Constanta unde i se decidea soarta.

Sedinta a inceput la ora 09.30cu motivarea procurorului DNA care a explicat pe larg de ce Gigi ar trebui sa mai stea dupa gratii: „ Rugam instanta sa analizeze imprejurarile prin care inculpatul a obtinut scaderea pedepsei: munca la Academia Gheorghe Hagi, carti care nu sunt carti stiintifice precum

cele prevazute de lege ”.

A fost momentul in care Gigi Becali a rabufnit suparat: „ Nu este adevarat! Nu trebuie sa inventam ca suntem savanti si ca am inventat niste inventii. Aceste lucrari sunt facute cu suflet si cu inima.(....) Cred ca doamna procuror nu stie ce inseamna lucrare stiintifica ”.

Cu rabdarea si intelepciunea unui om batran, Gigi Becali a incercat sa-i induplece pe magistrati: „ Mi-e si rusine, eu sunt un om batran, am 57 de ani.

In penitenciar, doar doi-trei mai sunt de varsta mea, in rest, au in jur de 25 de ani. Cu ce incalzeste pe cineva ca mai face Gigi Becali, om batran, inca o perioada de detentie?

##VIDEO135327##

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Temnita l-a mantuit si l-a transformat din Razboinicul Luminii in mucenicul Gheorghe din Pipera.

Precum femeia pacatoasa din povestea biblica asa ar vrea si Becali sa-si spele pacatale omenesti. Si, din oaia ratacita de ieri vrea sa devina oaia Domnului.

Ieri se certa cu ziaristii si batea gazetele, azi bate matanii si vorbeste ca un popa din cartile bisericesti. Nici daca mergea pe jos pana la muntele Athos si inapoi, nu s-ar fi transformat atat de radical. Si asta nu e tot! Zilele si noptile lungi petrecute dupa gratii i-au aratat lui Gigi Becali ca nu banii si averea aduc fericirea ca altele sunt lucrurile importante in viata.



Gigi Becali a avut de executat o pedeapsa de trei ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat in 20 mai 2013 la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. A primit ulterior un spor de sase luni dupa alte doua condamnari, in dosarul „Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina. Chiar daca a mai tras din cand in cand aerul libertatii in cele cateva permisii de care s-a buucrat, nimic nu se compara cu viata unui om liber.

 

 

 

Taguri: