Cea mai mare criza a imigrantilor din Europa din ultimele 6 decenii. Zeci de mii de oameni care fug din calea razboaielor din Orientul Mijlociu sau Africa iau cu asalt granitele tarilor din Occident

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 12:25

O tara a cerut deja inchiderea frontierei spatiului Schengen si implicarea NATO in criza refugiatilor.

Imaginile cu miile de oameni care fug disperati fac inconjurul lumii. Plecati din zone de conflict, nu se mai sperie de fortele de ordine care incearca sa le tina piept. Nici macar exploziile nu-i mai intimideaza.

Aceste imagini au fost inregistrate la granita dintre Grecia si Macedonia. Refugiatii, majoritatea din Siria, se strecoara prin gardul de sarma ghimpata si fug pe langa politisti spre tarile din vestul Europei.

Vor sa ajunga in Austria, Germania, Belgia sau Olanda. Intre timp, Cehia a cerut inchiderea frontierelor din spatiul Schengen si implicarea NATO pentru paza granitelor. Vicepremierul ceh vrea sa faca o imensa tabara de refugiati in care sa se faca selectia acestora. Austria a mobilizat armata pentru a face fata valului de imigranti care vin din Italia si Ungaria. Oficialii de la Viena se asteapta la 80 de mii de cereri de azil.
In schimb, Germania a anuntat ca nu-i va trimite pe refugiati  inapoi in tara prin care au intrat pe teritoriul Uniunii Europene.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Miile de oameni satui de razboaie traverseaza frontierele in ciuda restrictiilor impuse de unele autoritati.

Spre exemplu, Macedonia si-a inchis granita saptamana trecuta, si i-a impins inapoi in Grecia pe imigranti. Doua zile au durat ciocnirile dintre cele doua parti. Macedonia a recunoscut ca este depasita de situatie. Ungaria, prima tara din spatiul Schengen prin care trec refugiatii, intentioneaza sa construiasca un gard la granita, decizie care a fost criticata de oficialii europeni.