Cea mai mare gradina de flori din lume este deschisa pentru public! Uite cum arata

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 11 oct 2020, 06:20

Parcul Keukenhof din Olanda, cea mai mare gradina de flori din lume, cu peste 7 milioane de plante inflorite, si-a deschis portile pentru publicul larg.

"Parcul este de acum deschis pentru doua luni si tocmai am primit primul microbuz cu vizitatori, care au venit din Singapore", a declarat purtatoarea de cuvant a parcului, Annemarie Gerards-Adriaansens.

Pentru cea de-a 65-a editie a expozitiei, Olanda este tara invitata. "Ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa ne intoarcem putin la lucrurile care ne caracterizeaza, pentru cea de-a 65-a aniversare a parcului", a declarat Greet Locquet, membru in consiliul de administratie al parcului.



O expozitie care are ca tema principala lalelele a fost amenajata: in timpul crizei lalelelor- sau tulipomaniei-, in secolul al XVII-lea, un bulb din aceasta floare originara din Turcia se vindea cu pretul unei case impozante de pe canalele din Amsterdam.

Acea epoca speculativa a luat sfarsit, insa laleaua, prezenta in toate pietele de flori din tara, a devenit un simbol al Olandei.


Desi, potrivit administratorilor parcului, "in Olanda, primavara nu incepe cu adevarat decat odata cu deschiderea Keukenhof-ului", plantele nu sunt intotdeauna inflorite in ziua deschiderii, iar cea mai buna perioada pentru a vizita expozitia este jumatatea lunii aprilie.( sursa wowbiz. ro)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri: