Cea mai mare provocare din viața Simonei Pătruleasa. „Toți medicii îmi spuneau că acest lucru este imposibil” | EXCLUSIV

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 01 nov 2023, 07:30

Cea mai mare provocare din viața Simonei Pătruleasa

Sursa: Kanal D

Care a fost cea mai mare provocare din viața Simonei Pătruleasa? Prezentatoarea Kanal D a trecut printr-o perioadă grea, cu o încărcătură emoțională foarte intensă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului kanald.ro, Simona Pătruleasa a dezvăluit care a fost cea mai mare provocare a vieții sale. Prezentatoarea Știrilor Kanal D a traversat o perioadă grea, cu o încărcătură emoțională foarte intensă, dar care a avut un final fericit. Simona Pătruleasă a învins pronosticurile medicilor în urmă cu mai bine de 12 ani. 

Citește și: EXCLUSIV| Ritualul de la care Teo Trandafir nu se abate. Nu intră niciodată în emisie fără să facă asta 

Cea mai mare provocare din viața Simonei Pătruleasa 

Simona Pătruleasa, prezentatoare Știrilor Kanal D și una dintre cele mai elegante prezențe ale televiziunii din România, a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului kanald.ro, care a fost cea mai mare provocare în ceea ce privește viața personală. Cu mai bine de 12 ani în urmă, Simona Pătruleasa avea să învingă pronosticurile medicilor care i-au spus că este imposibil să devină mamă. 

„Cea mai mare provocare a fost să devin mamă, mai ales ca toți medicii îmi spuneau că acest lucru este imposibil. A fost o perioadă foarte grea atunci, cu tratamente, dar mai ales cu o încarcatură emoțională foarte intensă”, ne-a mărturisit Simona Pătruleasa. 

În prezent, Simona Pătruleasa este mama unei fetițe superbe cu o personalitate puternică, pe nume Ingrid, care va împlini în curând vârsta de 12 ani. 

Citește și: EXCLUSIV| Cel mai dureros moment din cariera lui Christian Sabbagh. „Sunt povești dramatice, care te sfâșie…”

Cum reușește Simona Pătruleasa să se mențină în formă

Simona Pătruleasa arată impecabil și crede că unul dintre motivele care o ajută să se mențină în formă este postul intermitent. Vedeta Kanal D ia ultima masă la ora 18:30 și face o pauză de 16 ore până la următoarea masă. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum reușești să ai o siluetă impecabilă?

Nu este chiar așa impecabilă, dar sunt lucruri pe care le fac în fiecare zi pentru a o menține.

Nu mănânc seara dupa ora 18:30 și fac o pauză de 16 ore până la urmatoarea masă. În cazul meu funcționează. Nu înseamnă că e un model de urmat, fiecare organism reacționează diferit.

Nu mănânc dulciuri câte mi-aș dori și fac sport acasă de trei, patru ori pe săptămână. Sunt atentă la ceea ce manânc, nu am o dietă strictă având în vedere că las organismului acea pauză de 16 ore, dar am grijă să nu exagerez cu cantitățile de mâncare, nu mănânc până mă satur.

Sunt și un om foarte activ, mă plimb foarte mult”, a mărturisit Simona Pătruleasa în interviul acordat kanald.ro. 

Ce este postul intermitent și ce beneficii are 

Postul intermitent implică abținerea totală sau parțială de la mâncare, pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a mânca din nou în mod regulat. Printre beneficiile unui astfel de stil alimentar se află scăderea în greutate și reglarea unor constanțe biologice. 

Postul intermitent  nu este o dietă în sine, ci un stil alimentar care alternează perioadele de post cu cele ale unei alimentații normale, echilibrate, dar lipsite de restricții severe.

Abținerea de la mâncare pentru intervale mai mari de 12 ore sau reducerea aportului caloric ori excluderea unor tipuri de alimente din dietă pentru intervale de timp mai mari de 24 de ore declanșează o serie de modificări în organism, prin accelerarea sau inversarea unor procese metabolice. Acestea au ca efect: 

- reducerea masei corporale și a nivelului de zahăr din sânge, prin diminuarea rezistenței la insulină a celulelor cu până la 20-30%, fapt care ameliorează nivelul glucozei, coborând această constantă esențială la un nivel normal, fără altă intervenție medicamentoasă;

- reducerea markerilor care generează inflamații, proces care însoțește orice afectiune cronică;

- reducerea nivelului trigliceridelor.

Toate acestea au ca efect reducerea riscului declanșării bolilor canceroase, a celor degenerative, inclusiv a bolii Alzheimer.