O reteță perfectă pentru masa tradițională de Paște.
Ingrediente: 600 g brânză de vaci grasă, 100 g smântână, 6 ouă ,300 g zahăr, 6 linguri făină, 180 g unt, la temperatura camerei, 100 g stafide, 1 praf de copt.
Mod de preparare: Se separă ouale. Gălbenușurile și zahărul e amesteca bine, cu mixerul, cu untul și cu un praf de sare până când se topește zahărul. Se adaugă smântâna, brânza, făina, praful de copt și se amestecă bine toate ingredientele, până la omogenizare.
Separat se bat albușurile. Când s-au făcut spumă, se încorporează cu ajutorul unei spatule amestecul cu brânză și gălbenușuri, plus vanilia și coaja de lămâie. La sfârșit se adaugă stafidele. Într-o formă rotundă, unsă cu unt, se toarnă compoziția și se dă la cuptor pentru 45-50 de minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Ce și-a achiziționat David Pușcaș? Fiul adoptiv al Luminiței Anghel este în culmea fericirii! "Mi-am găsit motive ca să mi-o iau, pentru că știți că mai îmi fac și eu bucurii!"
Poftă bună.