Cea mai simplă plăcintă de mere. Trebuie să pui neapărat aceste mirodenii ca să iasă exact ce trebuie

Author: Lavinia Medrea
Ingredientele necesare pentru plăcinta de mere
Sursa: PixaBay

O rețetă simplă de plăcintă de mere, gustoasă, ca în copilărie. Iată ce mirodenii trebuie să folosești

În următoarele rânduri îți vom prezenta cea mai simplă și gustoasă rețetă de plăcintă de mere. Trebuie neapărat s-o încerci și s-o faci pentru tine și familia ta!

Cea mai simplă plăcintă de mere. Simplă, ieftină și gustoasă!

Pentru a nu da greș în ceea ce privește o plăcintă reușită de mere, trebuie să ai răbdare în procesul de pregătire și să ai la îndemână câteva mirodenii pe care sigur le deții deja în casa ta.

Plăcinta de mere este cel mai gustos si rapid desert pe care îl poți consuma și care îți aduce aminte de gustul copilăriei. Cu taote că se spune că aceasta este bună în sezonul rece, plăcinta de mere poate fi consumată de fiecare dată când ai poftă de ea. Urmează această rețetă de plăcintă de mere pentru a-ți surprinde familia și chiar și pe tine în mod plăcut!

Citeste si: Secretele celui mai bun aluat pentru baclava. Cum se face acesta și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă plăcintă de mere. De ce mirodenii ai nevoie

 

  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de apă
  • făină cât cuprinde
  • bicarbonat de amoniu
  • praf de copt
  • 4 mere mijlocii
  • zahăr
  • scorțișoară
  • o lămâie

Cum se pregătește plăcinta de mere?

Rețeta de plăcintă de mere este foarte ușor de urmat. Se începe cu aluatul: într-un bol încăpător, se adaugă zahărul, apa și uleiul, după care adăugăm o linguriță de bicarbonat de amoniu pe care-l stingem cu zeamă de lămâie sau oțet.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Se adaugă făina, apoi un pliculeț de praf de copt.

Compoziția pe care o veți obține ar trebui să fie moale și lipicioasă. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 15-20 de minute.

Citeste si: Rețetă de rahat turcesc. Cum se prepară această delicatesă orientală

Pentru compoziție, începem prin a curăța merele și apoi le răzuim printr-o răzătoare. Se adaugă zahăr după gust, apoi o linguriță de scorțisoară și două lingurițe de zeamă de lămâie.

După 15 minute, se strecoară de zeamă. 

Se scoate, apoi, aluatul din frigider și se modelează în formă rotundă, de bilă, după care se taie în două bucăți egale. Întindeți prima jumătate pe un blat de lucru tapetat cu făină, apoi luați foaia formată și așezați-o într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu făină și ulei sau cu hârtie de copt. Adăugați compoziția de mere și acoperiți totul cu cealaltă foaie de aluat, pe care o veți înțepa cu furculița pe alocuri.

Băgați plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute. Acoperiți plăcinta cu un prosop curat după ce o scoateți de la cuptor, iar după ce s-a răcit, puneți deasupra zahăr pudră și tăiați-o în bucățele pentru a putea fi servită. 

 

 

 

 

Taguri: