Cea mai simplă rețetă de ouă poșate. N-ai nevoie de cine știe ce skill-uri

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 08 sep 2021, 01:42
Ouă poșate, o rețetă simplă și gustoasă 
Sursa: unsplash.com

Ouăle poșate sunt foarte simplu de făcut și nu trebuie să ai mare experiență pentru a le prepara. Chiar dacă denumirea e puțin mai sofisticată, în realitate ouăle poșate reprezintă un preparat rapid și extrem de gustos.

Ouăle se numără printre alimentele cel mai des consumate de către români și nu numai. Sunt hrănitoare, sănătoase și se pot prepara în multe feluri, în așa fel încât să nu vă plictisiți. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de ouă poșate, perfecte pentru un mic dejun copios. 

Ouă poșate, o rețetă simplă și gustoasă 

Ouăle poșate sunt de fapt, celebrele ochiuri românești. Dacă aveți poftă să mâncați ouă ochiuri, dar nu vreți să le prăjiți în ulei, varianta ideală este să preparați ouă poșate.

Sunt tot un fel de ochiuri, doar că sunt fierte și astfel sunt mult mai sănătoase și mai blânde cu silueta. 

Metoda cea mai simplă de a prepara ouă poșate este veche de zeci de ani. Așadar, chiar dacă vi se pare că denumirea este la modă și pare a fi ceva inventat recent, realitatea este cu totul alta. Acest preparat era gătit și de bunicile noastre, doar că avea o altă denumire. 

Iată de ce aveți nevoie pentru a face ouă poșate:

  • ouă
  • apă
  • sare
  • oțet

Mod de preparare:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În primul rând, trebuie să puneți apa la fiert. Adăugați în ea o linguriță de sare și 3-4 linguri de oțet.

Așteptați până când apa va da în clocot, după care dați focul la minim. Spargeți ouăle în căni diferite, în funcție de câte ouă veți găti. 

După aceea, turnați-le ușor în apă, unul câte unul. Lăsați ouăle să fiarbă aproximativ 4-5 minute, dacă vreți ca gălbenușul să fie moale. În cazul în care vă plac ouăle mai tari, lăsați să stea pe foc 6-7 minute. Aveți grijă să nu dați focul tare, ci păstrați-l la minim până când vor fi gata ouăle. 

Veți observa că după ce puneți ouăle în apă, se va face o spumă în oală. Este perfect normal, nu ați greșit nimic. În cazul în care vedeți că ouăle s-au lipit, folosiți-vă de o spumieră, pentru a le dezlipi. Tot cu o spumieră le veți scoate din apă, atunci când sunt gata. 

Ouă poșate la pungă

Pe lângă rețeta explicată mai sus, ouăle poșate se pot prepara și în alte moduri.

Ce-i drept, acestea sunt un pic mai complicate, mai ales dacă sunteți începătoare în bucătărie. 

Dacă totuși vreți să încercați și o altă rețetă de preparare a ouălor poșate, noi vă învățăm cum le puteți găti la pungă. Așadar, aveți nevoie de mai multe bucăți de folie de plastic, în funcție de câte ouă veți prepara. 

În mijlocul pungii spargeți un ou și apoi împachetați folia de plastic.

Așa trebuie pusă la fiert în apă cu sare și cu oțet. Lăsați să fiarbă apa înainte de a băga pungile cu ouă. Dacă vreți ca ouăle poșate să fie moi în interior, le lăsați aproximativ 4 minute. 

Dacă vreți un gălbenuș mai tare, lăsați-le 5-6 minute. Peste ouă puteți pune sare, piper, boia, în funcție de preferințele fiecăruia.