Cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovleac vegană

Author: Bianca Vidoi

Cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovleac vegană

Sursa: Unsplash

Toamna se apropie, iar roadele din grădini sunt pregătite să fie culese pentru ca gospodinele să gătească cele mai alese feluri de mâncare.

Supele sunt cele mai căutate preparate din timpul toamnei, iar dovleceii sunt aleși adesea de către gospodine pentru această rețetă. Iată cum să prepari cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovleac vegană.

Citește și: Ce vitamine au dovleceii? Cinci rețete inedite pentru această vară

Cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovleac vegană

Supa cremă de dovleac este preparată adesea de gospodine pe tot parcursul zilelor de toamnă, însă unele dintre acestea aleg să păstreze legume hrănitoare la congelator pentru iarnă, astfel încât persoanele dragi să se bucure de vitaminele și mineralele acestei legume și pe parcursul iernii, perioadă în care sistemul imunitar are nevoie de cel mai mult ajutor.

Pentru această rețetă simplă de supă cremă de dovleac vegană vom avea nevoie de 1,5 kilograme de dovleac curățat și tăiat cuburi, o ceapă, doi căței de usturoi, o rădăcină de păstârnac, un morcov

și 2 linguri ulei de măsline. Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a începe această rețetă de supă cremă de dovleac vegană trebuie să curățăm și să tăiem în cubulețe dovleacul, dar și celelalte legume. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

După ce le tăiem în mod egal va trebui să le punem la cuptor, însă nu înainte de a presăra puțină sare și puțin piper, terminând cu puțin ulei de măsline.

Legumele au nevoie de cam 30-40 de minute pentru a sta la cuptor, la 180 de grade. Cât timp legumele sunt lăsate la cuptor putem pune la fiert aproximativ 1,5 litri de apă. 

Scoatem legumele de la cuptor atunci când acestea sunt moi, după care urmează să folosim un blender pentru a realiza o cremă. În timp ce mixăm legumele trebuie să amestecăm și apă, până ajungem la consistența pe care o dorim, relatează julienne.ro

Citește și: 3 rețete sănătoase dacă ai probleme cu stomacul

Cum alegi dovleacul pentru supa cremă

Dovleacul este o legumă de toamnă foarte apreciată de gospodine, fiind considerată o aromă ce nu trebuie să lipsească din preparatele acestora. Există mai multe soiuri de dovleac, însă în țara noastră două sunt predominante, dovleacul plăcintar, ce este portocaliu și rotund și d ovleacul lunguieț, gălbui, mai puțin dulce.

Dovleacul rotund are o aromă mai dulce, perfectă pentru supe și creme, iar pentru a fi cât mai dulce trebuie să alegem dovleacul mai mic și mai fraged. Această regulă diferă în cazul dovleacului lunguieț, atunci când gospodinele îl aleg pe cel mai opt, ca să aibă miezul moale. Ne putem da seamă că dovleacul este copt dacă coaja este curată, fără pete și aceasta nu poate fi străpunsă așa ușor, potrivit libertateapentrufemei.ro.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.