Ceasurile de damă de la helvetia.com.ro - simbol al eleganței și bunului gust !

Author: Oana Iosif

Trăim vremuri aparte, când tehnologia ne înconjoară la orice pas, așa că nu este de mirare că, în primă fază, unii s-au gândit că aceasta va ajunge să înlocuiască aproape tot în viața noastră. Cu toate acestea, chiar dacă avem, de exemplu, tot felul de gadget-uri care să ne spună în orice clipă, cât este ora, utilitatea ceasurilor încă nu poate fi detronată. Cu atât mai mult când este vorba despre ceasurile de damă, un adevărat simbol al eleganței pentru posesoarele acestui accesoriu care nu lipsește niciodată din ținuta lor.

Stilul vestimentar și ceasurile

O adevărată fashionistă, așa cum sunt multe dintre reprezentantele sexului frumos, va ști întotdeauna cum să ”jongleze” cu stilurile vestimentare abordate și ceasurile pe care le va purta. De aceea, în cutia ei cu bijuterii și accesorii se vor regăsi măcar două – trei ceasuri care se vor potrivi perfect. Ești genul care te îmbraci simplu? Atunci un ceas cu design minimalist este perfect pentru tine. Eleganța te caracterizează? Acest lucru se observă și din ceasurile tale. În fine, ai înțeles perfect cum stau lucrurile!

Modele diverse

Potrivit specialiștilor de la helvetia.com.ro, există o gamă variată de ceasuri de damă, modele deosebite, unele dintre ele chiar mici bijuterii, la prețuri pentru toate buzunarele. Evident, există și unele modele de lux, la care majoritatea cumpărătoarelor pot doar visa, dar nu despre asta este vorba acum.

Alegerea ceasului

Pentru femei, alegerea ceasului de mână nu este chiar atât de ușoară, cu toată că oferta este una destul de generoasă. Avem de-a face cu ceva mai mult decât un simplu instrument de măsurare a timpului, așa că design-ul contează mult mai mult. Femeile consideră ceasul un accesoriu elegant, care completează o ținută, și care vine să demonstreze din plin personalitatea posesoarei.

Ceasuri de lux pentru Evele care stiu ce vor

Există numeroase ceasuri de damă, de bună calitate, și care sunt apreciate de utilizatoare. Dar, mai presus de orice, femeile iubesc eleganța, stilul, dar și bijuteriile. Așa că nu este de mirare că avem de a face cu instrumente de măsurare a timpului la care s-au folosit metale sau pietre prețioase. Patek Philippe sau Chopard sunt recunoscute pentru astfel de accesorii de lux, și totul este la superlativ.

De asemenea, un nume care pentru pasionații de orologerie nu mai are nevoie de nicio prezentare este Tissot. Cunoscut în ultimul deceniu pentru performanțele T-Touch, valorile clasice sunt la mare preț aici. Și pentru că vorbeam despre ceasurile de lux pentru femei, nu putem să nu le remarcăm pe cele care alcătuiesc colecția Heritage, unde mecanismul este unul pe bază de cuarţ. Versiunea din aur roz, presărată cu pietre preţioase este preferată de acele urmașe ale Evei care știu ce vor, și nu ezită să le-o arate și celorlalți.

Criterii de alegere

Specialiștii în orologerie sunt de părere că există trei criterii pentru ca un ceas de damă să fie unul bun: să fie elegant, funcțional și să aibă o precizie ridicată. De aceea, data viitoare când intenționezi să îți cumperi un astfel de accesoriu, sau vrei să oferi un ceas cadou pentru o persoană de sex feminin, fii ceva mai atent și la aceste detalii. Indiferent cât de bine este alcătuită ținuta unei femei, lipsa unui ceas se observă imediat. La fel și folosirea unuia nepotrivit. Simți că lipsește ceva, dar nu știi exact ce, care îi mai răpește din strălucire. De aceea, atunci când vine vorba despre ceasuri de damă, producătorii s-au întrecut pe sine, oferind o gamă variată de modele, pentru toate gusturile și stilurile vestimentare.

Ieftin sau scump?

Calitatea se plătește, așa că dacă vrei un accesoriu care să fie nu numai unul elegant, pregătește-te să scoți ceva mai mulți bani din buzunar. Cu toate acestea, dacă bugetul nu-ți permite să îți îndrepți atenția către astfel de modele, poți găsi și variante mai prietenoase cu buzunarul tău, și care se pot achita cu brio de sarcină. Dar, destul despre bani, hai mai bine să vedem la ce ar trebui să fii atentă atunci când îți cumperi un ceas.

Forma cadranului

Forma cadranului unui ceas spune multe interlocutorului despre persoana pe care o are în față. În cazul reprezentantelor sexului frumos, un ceas cu un cadran pătrat sau dreptunghiular înseamnă că avem o persoană puternică, una care și-a impus să fie cea mai bună într-un domeniu condus mai mult de bărbați. În schimb, ceasul cu cadran rotund sau oval se potrivește foarte bine cu stilul elegant sau clasic.

Materialul

Aici chiar avem de a face cu o ofertă mai mult decât generoasă, așa că gândește-te bine care sunt preferințele tale. Vrei aur clasic, roz, platină, oțel, sau chiar și ceramică. De subliniat că aceasta din urmă este preferata producătorilor, dar și a majorității utilizatorilor, deoarece avem de a face cu un material foarte rezistent, dar care îi oferă ținutei acea prestanță pe care ne-o dorim cu toții.

Brățara

Aici, ține tot de preferințe. Cele din piele sunt preferate de cele mai multe femei, deoarece sunt elegante, pline de stil și rezistente. Siliconul este preferat mai mult când vine vorba despre ceasurile sport, iar brățările metalice nu sunt pe placul lor. Bine, mai puțin când vine vorba despre ceasurile bijuterie, din motive lesne de înțeles.

Funcții

Chiar dacă sunt mai puțin pretențioase decât bărbații la acest capitol, și femeile apreciază un ceas cu funcții diverse: rezistența la apă, șocuri sau chiar foc, indicarea datei și nu numai.

Din fericire, nu este deloc dificil să găsești un ceas de damă care să ți se potrivească perfect. Trebuie doar să știi ce vrei și, mai ales, unde să cauți!