Cei 33 de romani salvati din Libia de Stirile Kanal D au ajuns in fata Instantei. Ei spera sa li se faca dreptate!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:49

In sfarsit, la doi ani de la cosmarul pe care l-au trait, au fost chemati in fata judecatorilor sa-si spuna povestea intr-un dosar pentru trafic de persoane.

Amintirile de atunci sunt inca vii in inimile lor. Au fost luni de cosmar, in care au indurat foamea si setea. Au plecat sa munceasca si s-au trezit prizonieri intr-o zona de razboi. Condamnati la suferinta intr-o tara straina in care nimeni nu stia de soarta lor.

In Romania, familiile se dadeau de ceasul mortii. Nu stiau incotro sa o apuce si ce sa faca. Dupa interventia noastra si a consulatului roman din Libia bietii oameni au ajuns, rand pe rand, acasa.

Unii chiar si dupa 8 luni de chin.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cand si-au revazut familiile au crezut ca viseaza.  Bucuria, insa, nu a tinut mult, plini de datorii au fost nevoiti sa accepte orice loc de munca.

Unii au plecat din nou in strainatate. Nu stiu cand vor avea o sentinta a judecatorilor, insa, spera sa-si castige dreptate si sa-si recapete demnitatea.