"Cei 7 ani de acasa" – lectia de buna purtare de duminica seara

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 iul 2020, 10:04

Pentru toti cei interesati de aflarea unor metode eficiente si sanatoase de educare a copilului, cu exemple concrete, pedagogul Irina Petrea arbitreaza duminica, 18 martie, de la ora 22.00, o noua competitie intre familii la “Cei 7 ani de acasa”.

Competitia din aceasta editie a emisiunii “ Cei 7 ani de acasa ” se duce intre doua familii foarte asemanatoare la prima vedere. Ai spune ca totul este in regula in casa, in ambele cazuri, pornind de la devotamentul parintilor pentru copii si pana la metodele pe care acestia le aplica in viata de zi cu zi pentru ca micutii lor sa se dezvolte armonios. Dar Irina Petrea, pedagogul de la “ Cei 7 ani de acasa ” detecteaza inca din primele moment fisurile in comportamentul si educatia micutilor.

Ca de obicei, lectiile Irinei Petrea sunt dedicate nu numai copiilor, ci si adultilor.

Familiile concurente

Familia Constantin, din Bucuresti, are doi copii, o fetita de aproape de 3 ani si un baiat de patru ani si jumatate. Pentru Constantin Marian (36 de ani), de profesie tipograf, educarea copiilor este prioritara, dar Gabriela (34 de ani), sotia lui este cea implicata activ in cresterea si supravegherea acestora.In
fiecare seara, tanara mamica le citeste povesti copiilor ei, ii invata poezii, iar din casa nu lipsesc CD-urile educative. Daca mama mai cedeaza uneori in fata celor mici, tatal este cel care ii mai articuleaza cu o palma atunci cand simte ca nu este ascultat. Mezinei Rozalia ii place sa isi traga mama de par, asa ca sotii Constantinescu au gasit o solutie pentru ca femeia sa nu mai sufere: i-au oferit fetitei un cap de papusa, pe care Rozalia il poarta mereu dupa ea.
Un dar care nu o scapa de fetita de proastele obiceiuri si pe care pedagogul Irina Petrea il va analiza in emisiune.

Familia Francu din satul Valea Putnei, Suceava, are un singur copil, Matei (2 ani), care le capteaza intreaga atentie celor doi soti, Laura (25 de ani) si Valentin (31 de ani). Aproierea dintre Laura si fiul ei s-a produs cu adevarat abia la 7-8 luni de la nastere, dupa ce tanara mama si-a revenit dintr-o depresie postnatala.
Acum Matei este un copil energic si foarte voluntar, care nu accepta sa i se spuna “Nu” si face numai ceea ceea ce isi doreste. Baiatul este o adevarata provocare pentru cei doi parinti, dar si pentru pedagogul Irina Petrea, care va incerca sa normalizeze situatia in familia Francu.

Nu ratati “ Cei 7 ani de acasa ”, o emisiunea educativa, cu Irina Petrea, in fiecare duminica, de la 22.00,
numai la Kanal D!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”