Cei mai îndrăgiți eroi din cărțile pentru copii

Author: Oana Iosif

Lectura poate reprezenta un moment de bucurie și de relaxare pentru foarte mulți copii. Când le citești povești sau când le descoperă singuri, cei mici își dezvoltă vocabularul, imaginația și memoria, devin empatici și își stimulează gândirea. Cărțile pe care aceștia le îndrăgesc au personaje pline de calități, care trec printr-o mulțime de aventuri și de încercări. Descoperă care sunt eroii preferați ai copiilor.

Cele mai apreciate personaje din cărțile pentru copii

De cele mai multe ori, copiii sunt atrași de personaje de vârsta lor, care trebuie să depășească numeroase obstacole, dar ies învingători într-un final. Volumele pline de mister, aventuri și replici amuzante pot fi pe placul micilor cititori. De asemenea, achiziționează povești cu un strop de magie, precum Harry Potter cărți, și oferă-le copiilor plăcerea de a descoperi universuri fermecate și fascinante.

 

Iată câteva dintre personajele celebre din cărțile pentru copii, create de autori români sau străini. Mai mult, unii dintre eroii prezentați mai jos sunt îndrăgiți de generații la rând, alții sunt descoperiți de noile valuri de cititori.

●     Harry Potter

Lumea fantastică a lui Harry Potter este creată de autoarea J.K. Rowling și se bucură, în continuare, de popularitate. Tânărul vrăjitor, dar și prietenii lui, simpaticul Ron Weasley și încântătoarea Hermione Granger, au fermecat multe generații de copii și de adulți, deopotrivă. Intră în universul magic de la Hogwarts și citește, împreună cu cei mici, toată seria impresionantă.

●     Huckleberry Finn

„Aventurile lui Hackleberry Finn”, de Mark Twain, este o carte clasică pentru copii. Curajosul personaj trece prin foarte multe peripeții și ajunge chiar să-și însceneze moartea, pentru a scăpa de tatăl lui. Descoperă întreaga poveste savuroasă.

●     Apolodor

Personajul creat de Gellu Naum trece prin noi aventuri, dirijate de Florin Bican. Pinguinul Apolodor călătorește în toată lumea, după care străbate și România. Curajosul și micul explorator împărtășește toate cunoștințele sale despre viața din aer, din ape și de pe uscat.

●     Olguța

Alex Moldovan dă viață unei puștoaice pe nume Olguța, neîndemânatică și îndrăzneață. Fetița este foarte inteligentă și taxează comportamentul greșit al adulților. Aceasta crește într-o familie dezbinată, dar adevărata aventură începe când apar în viața Olguței mătușa și bunicul ei. Toate peripețiile sunt descrise într-o serie de cărți încântătoare.

●     Domnișoara Poimâine

Personajul Adinei Rosetti se joacă de-a Timpul într-un regat în care totul curgea exact cum trebuie. Răsfățata Domnișoara Poimâine voia să se facă mare mai repede și a reușit să creeze haos, iar copilăriile tuturor treceau într-o clipită. Călătoriile amețitoare în trecut și în viitor continuă când fetița devine o adolescentă rebelă.

●     Greg Heffley

Seria „Jurnalul unui Puști”, de Jeff Kinney îl are în centru pe Gregory „Greg” Heffley, un băiețel ingenios. Cărțile surprind încercările prin care trebuie să treacă un puști, povestite într-o manieră comică și plăcută de către copii.

●     Nikki

Nikki este protagonista din „Însemnările unei puștoaice”, de Rachel Renee Russell. Seria are parte de popularitate și este iubită de foarte mulți copii, datorită subiectelor inspirate din viața lor.

Unele personaje reușesc să câștige simpatia micilor cititori prin calitățile lor și prin modul în care izbutesc să-și depășească defectele. Copii trăiesc alături de eroii lor preferați aventurile și încercările prin care aceștia trec, apoi se bucură împreună de finalul fericit.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.