Cei patru maramureseni care si-au pierdut viata in accidentul din Cehia, au lasat in urma familii indurerate si o multime de intrebari fara raspuns

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 06:11

Incercarea lor de a asigura o viata mai buna celor dragi s-a sfarsit dramatic atunci cand au fost loviti in plin de un tir.

Numai 3 dintre cei 7 barbati din masina au reusit sa supravietuiasca. Aceasta batrana poate considera ca s-a nascut a doua oara. Dupa spaima pe care simtit-o la aflarea vestii despre accident, si-a mai revenit abia cand a aflat ca fiul ei este, de fapt, unul dintre cei 3 norocosi care au supravietuit.

Peste micuta localitate din Maramures s-a asternut linistea. Tragedia i-a marcat pe toti. Vecinii victimelor nu cred ca oameni cu care pana mai ieri imparteau o halba de bere sau munceau pamantul, au disparut pentru totdeauna dintre cei vii.


Femeia aceasta este socata. De mai bine de 30 de ani era vecina cu Vasile,  unul dintre barbatii morti in cumplitul accident. Omul incerca sa isi castige painea si, impreuna cu un prieten, pusese pe picioare o mica afacere: transportau oameni in strainatate- romani ce plecau la munca. Asta facea si in ziua de marti, fara sa banuiasca ca avea sa fie ultima cursa.
Amandoi au murit in mormanul de fiare contorsionate.
Alaturi de ei s-au mai stins alti doi barbati ce mergeau in Germania la munca.

Tot satul a ramas inmarmurit la aflarea vestii. Oamenii si-au pus o multime de intrebari despre ce s-a intamplat de fapt pe autostrada ce le-a devenit mormant. Cum a putut oare soferul tirului, roman si el, sa intre in ei atat de brutal?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rudele

victimelor au primit o explicatie din partea autoritatilor cehe. Primele cercetari de la fata locului arata ca masina maramuresenilor  mergea pe a doua banda, cand s-a apropiat de un loc in care ar fi trebuit sa faca dreapta si sa iasa de pe autostrada. Soferul, in goana mare, a trecut pe prima banda, dorind sa se incadreze intr-un final pe banda de urgenta. Dar nu s-a asigurat: soferul nu a observat cat de aproape de el se afla tirul ce circula regulamentar pe prima banda.
Cand a vrut sa iasa de pe autostrada, a fost acrosat de mastodont si proiectat in parapet. Pentru el si pentru ceilalti 3 barbati, acesta a fost momentul in care s-au aruncat in bratele mortii.