Cei şase militari israelieni au fost înhumaţi în Israel

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 13:35

Cei şase militari israelieni decedaţi după prăbuşirea elicopterului în România au fost înhumaţi, vineri după-amiază, în mai multe localităţi din Israel, informează site-ul Ynetnews.com. Sicriele cu rămăşiţele celor şase militari, învelite în drapelul israelian, fuseseră aduse vineri dimineaţă din România, la bordul unui avion de tip Boeing.

Ceremonia religioasă iniţială a avut loc la baza aeriană Tel Nof, în prezenţa rabinului-şef al armatei israeliene, generalul Rafi Peretz, el însuşi pilot de elicopter. În oraşul Haifa a avut loc înhumarea locotenentului Nir Lakrif, în vârstă de 25 de ani, care a lăsat în urmă o soţie însărcinată. Sute de persoane s-au adunat în localitatea Rehovot pentru funeraliile sergentului Oren Cohen, în vârstă de 24 de ani. Înhumarea locotenent-colonelului Avner Goldman a avut loc la ora 12.15

(12.15, ora României) la cimitirul din localitatea Modin. Maiorul Yahel Keshet (33 de ani), din Hatzerim, a fost înhumat la ora 13.00 în cimitirul militar din Sharona. Funeraliile maiorului Lior Shai (28 de ani) s-au desfăşurat la ora 14.00 în cimitirul militar din Neve Hadar. Locotenent-colonelul Daniel Shipenbauer, originar din localitatea Moshav Kidron, a fost înhumat la ora 15.00 în cimitirul militar Gderot. Între timp, în România, echipele de salvamontişti, jandarmi montani şi vânători de munte au reuşit, vineri dimineaţă, să desprindă rotorul elicopterului militar israelian prăbuşit în judeţul Braşov, care rămăsese prins într-o stâncă, în zona Colţii Ţapului (Munţii Bucegi).
În cursul zilei de joi, echipele de intervenţie reuşiseră să recupereze o mare parte din bucăţile epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în zona Fundata- Zărneşti, dar şi alte rămăşiţe pământeşti ale celor şapte militari care au pierit în tragedia aviatică. Sursa: Mediafax

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: