Cel mai bântuit loc din România, pe care sa îl eviți cu orice preț! Topul locațiilor care îți îngheață sângele în vene! Vânătorii de fantome din întreaga lume își încearcă norocul aici

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 29 aug 2024, 09:23
video Foto(6)

Care este topul celor mai bântuite locuri din România care atrag anual sute de turiști din întreaga lume?

Poveștile despre locuri bântuite au captivat mereu imaginația oamenilor, fiind surse de teamă și curiozitate deopotrivă. În România, există numeroase legende despre locuri în care spiritele neliniștite ale celor care au avut parte de un sfârșit tragic își fac simțită prezența. Vânătorii de fantome sunt atrași de aceste locații pline de mister, încercând să descopere dovezi ale fenomenelor paranormale. În continuare, vă prezentăm zece dintre cele mai renumite locuri bântuite din România, care au devenit puncte de interes pentru pasionații de supranatural.

Topul celor mai bântuite zece locuri din România

Locurile bântuite din România au fascinat generații întregi, atrăgând atât curioși, cât și vânători de fantome în căutarea unor experiențe paranormale. De la castele medievale la păduri misterioase, țara ascunde o serie de locații învăluite în legende și povești cutremurătoare. Iată zece dintre cele mai celebre locuri unde spiritele neliniștite încă bântuie:

10 Hotelul Cișmigiu – București

Hotelul Cișmigiu din Capitală, construit inițial sub numele de Hotel Palace în 1912, a devenit cunoscut nu doar pentru arhitectura sa, ci și pentru istoria întunecată legată de o tragedie. După ce a fost transformat în cămin pentru studenți după Revoluție, povestea unei studente care a căzut în puțul liftului și a murit după ore de suferință fără a fi auzită a prins contur. De-a lungul timpului, au circulat numeroase relatări despre țipete și sunete inexplicabile în clădire, ceea ce a transformat locul într-o atracție pentru vânătorii de fantome.

9 Balta Vrăjitoarelor – Pădurea Boldu-Crețeasca

Situată în Pădurea Boldu-Crețeasca, Balta Vrăjitoarelor este un loc legendar, despre care se spune că are o putere misterioasă. În acest loc se presupune că Vlad Țepeș a fost ucis și decapitat după ce a fost trădat de boieri. După cutremurul din 1977, autoritățile comuniste au încercat să astupe balta, însă orice încercare de a o umple a fost zadarnică, căci resturile dispăreau în mod misterios în apă.

Anual, vrăjitoarele se adună aici pentru a-și reînnoi puterile, iar animalele evită cu desăvârșire acest loc, ceea ce sporește misterul care îl înconjoară.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

8 Mănăstirea Chiajna – București

Mănăstirea Chiajna, construită în secolul al XVII-lea, a fost adesea confundată cu o cetate datorită dimensiunilor sale impresionante, fiind atacată de turci de mai multe ori. În interiorul acestei mănăstiri și-au găsit sfârșitul mai mulți bolnavi de ciumă, inclusiv Cozma, mitropolitul Țării Românești. De-a lungul timpului, oamenii au susținut că au auzit sunetul clopotului mănăstirii, deși acesta fusese aruncat în râul Dâmbovița.

Această combinație de istorie tragică și fenomene paranormale face din Mănăstirea Chiajna un loc căutat de cei care doresc să experimenteze atmosfera unui loc blestemat.

7 Casa Poporului – București

Una dintre cele mai mari clădiri din lume, Casa Poporului, nu a fost ferită de legende despre fantome. Două spirite sunt menționate în mod frecvent – „boierul Giovani”, care ar fi fost asasinat pe terenul unde a fost construită clădirea, și „Anca”, o tânără care a murit într-un accident tragic în timpul construcției. Relatările despre apariții fantomatice în Casa Poporului au atras interesul vânătorilor de fantome, care speră să surprindă dovezi ale acestor spirite neliniștite.

6 Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză – București

În Centrul Vechi al Capitalei se află un orfelinat abandonat despre care se spune că este bântuit de spiritele copiilor care au murit în condiții inumane. Copiii erau ținuți flămânzi și neîngrijiți de proprietarul orfelinatului, iar legendele spun că țipetele lor pot fi încă auzite în nopțile întunecate. Această clădire bântuită continuă să fie o atracție pentru cei care caută să investigheze fenomene paranormale.

Citește și: Cele mai intrigante mistere nerezolvate din istoria recentă

5 Pădurea Radovan – Dolj

Pădurea Radovan, cunoscută pentru numeroasele accidente rutiere inexplicabile, este legată de legenda unei mirese fantomatice. Aceasta ar apărea în fața șoferilor, provocând accidente. Unele povești spun că mireasa s-a sinucis din cauza rușinii, iar alte variante susțin că și-a pierdut logodnicul înainte de nuntă și că își caută alesul în lumea de dincolo. Această poveste tragică continuă să atragă curioși și vânători de fantome, care doresc să înțeleagă misterul pădurii.

4 Dealul Lunganilor – Iași

Dealul Lunganilor din județul Iași este bântuit de fantomele unor soldați căzuți în timpul Primului Război Mondial. Se spune că aceștia au fost îngropați într-o groapă comună fără a primi slujbe religioase, iar sufletele lor neliniștite bântuie locul. Mulți localnici au relatat întâlniri cu aceste stafii, transformând dealul într-un loc de interes pentru cei care caută experiențe paranormale.

3 Pădurea Hoia-Baciu – Cluj

Pădurea Hoia-Baciu, cunoscută drept „Triunghiul Bermudelor al României”, este renumită pentru fenomenele inexplicabile care au avut loc acolo. De la dispariția unui cioban și a oilor sale până la apariții stranii și senzații de neliniște, pădurea este un loc ideal pentru vânătorii de fantome și cei pasionați de fenomene paranormale. Oamenii susțin că au surprins imagini cu OZN-uri și fantome, ceea ce face ca Hoia-Baciu să fie un loc de explorare fascinant.

2 Pădurea Trivale – Argeș

Legenda spune că în Pădurea Trivale apare fantoma unei mirese fără cap. Povestea ei este una tragică: tânăra a fost ucisă de propriul tată după ce a încercat să fugă cu iubitul ei sărac. De atunci, mireasa fără cap își face apariția în fața cuplurilor necăsătorite care se plimbă prin pădure, dispărând la fel de repede cum apare. Această legendă continuă să atragă vânătorii de fantome care speră să surprindă apariții ale fantomei.

Citește și: Predicțiile Psihice în Finanțe: Pot Ghicitorii să Anticipeze?

1 Castelul Bran – Brașov

Deși nu există dovezi că Vlad Țepeș a locuit vreodată la Castelul Bran, acesta a fost închis pentru o perioadă aici, iar legendele despre torturi și execuții din timpul său au alimentat poveștile despre fantome. Turiștii au relatat că au auzit țipete și zgomote misterioase în interiorul castelului, iar atmosfera gotică și istoria sângeroasă îl fac un loc de interes major pentru cei pasionați de paranormal.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.