Cel mai bătrân om din lume: câți ani are, cum arată, țara din care face parte

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 09 sep 2021, 01:56
Kane Tanaka, cel mai bătrân om din lume
Sursa: unsplash.com

V-ați întrebat vreodată cine este cel mai bătrân om din lume și câți ani are? Noi vă dezvăluim cum arată acesta, când s-a născut și în ce țară, dar și care este secretul longevității.

Cel mai bătrân om de pe planetă este o femeie, care luna viitoare va împlini incredibila vârstă de 118 ani. Până acum câteva luni, în topul celor mai în vârstă oameni din lume s-a aflat și un român.

Kane Tanaka, cel mai bătrân om din lume

În acest moment, cel mai în vârstă om din lume este Kane Tanaka. Japoneza va împlini pe 2 ianuarie onorabila vârstă de 118 ani.

Femeia s-a născut în 1903, în Higashi Ward, Fukuoka, Japonia, și a adus pe lume 4 copii. În plus, Tanaka și soțul ei au înfiat încă un copil. Anul acesta, femeia și-a sărbătorit ziua de naștere într-un azil pentru bătrâni, din sudul Japoniei. Conform spuselor acesteia, secretul longevității constă în faptul că zâmbește des și nu se enervează.

Nu este de mirare faptul că un om din Japonia deține recordul mondial de longevitate.

Aceasta este țara care are cea mai ridicată speranţă de viaţă din toată lumea. În Japonia trăiesc peste 70.000 de oameni care au depășit 100 de ani. Populația țării este în acest moment de aproximativ 126 de milioane de locuitori.

Un român, în topul celor mai bătrâni oameni din lume

Chiar dacă acum japoneza Tanaka este cel mai bătrân om, recordul mondial absolut de longevitate îi aparține unui indonezian, care a murit la vârsta de 146 de ani! Sodimedjo era născut în anul 1870, a fost un fumător înrăit și a fost căsătorit de 4

ori.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bărbatul nu a fost înregistrat în Cartea Recordurilor, pentru că Indonezia ține evidența datelor de naștere ale locuitorilor de-abia din anul 1900 încoace.

Astfel, recordul absolut oficial îi aparține unei femei, Jeanne Calment, din Franța. Aceasta a trăit 122 de ani și 164 de zile. Jiroemon Kimura deține recordul de longevitate printre bărbați. Japonezul a murit în 2013, la vârsta de 116 ani.

Anul acesta, pe 28 mai, Bob Weighton, care era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit de cancer la vârsta de 112 ani.

Acesta era născut pe data de 29 martie 1908, în Yorkshire și provenea dintr-o familie cu încă 6 copii. La rândul său, Bob Weighton a avut 3 copii, 10 nepoți și 25 de strănepoți.

Și românul Dumitru Comănescu a fost anul acesta, timp de o lună, cel mai vârstnic bărbat din lume, la 111 ani și 7 luni. Acesta s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, din județul Prahova.

A fost inginer agronom și a dezvăluit că dragostea familiei a fost secretul care l-a făcut să aibă o viață atât de lungă.

Dumitru Comănescu a murit anul acesta, pe 27 iunie, la doar 3 zile după ce fusese decorat de către Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahală. Acesta este cel mai înalt ordin acordat de Biserica Ortodoxă Română mirenilor.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.